Организационни и финансови проблеми поставят под въпрос участието на Волов

...
Организационни и финансови проблеми поставят под въпрос участието на Волов
Коментари Харесай

Участието на футболния Волов в североизточната Трета лига е под въпрос

Организационни и финансови проблеми слагат под въпрос присъединяване на Волов в североизточната Трета футболна лига през сезон 2023/2024. Полагат се всички старания ФК “Волов ” да остане да играе в третия ешелон. Клубът получи пролонгация от Зоналния съвет на БФС във Варна, който отсрочи първите му два мача от шампионата, което започва тази събота, 12 август.

В момента отпред на групата, която се пробва да избави представителния тим, е Росен Янакиев. Той бе асистент в миналите сезони на Николай Николов, който реши да се отдръпна от клуба, предава shum.бг.

“Правим всичко допустимо да намерим средства, с цел да имаме тим в Трета лига. Много е мъчно. До края на седмицата ни следва следващата среща, на която ще беседваме за финансиране и тогава ще има изясненост. Трябва да запазим детско-юношеската школа на Волов. Имаме надарени момчета и те би трябвало да се развиват “, съобщи Янакиев и с днешна дата не се ангажира да каже в кое състезание ще играе представителния отбор на Волов.

Пред ШУМ.БГ Николай Николов изясни напускането на тима с това, че в последните години не е срещнал поддръжка от на никое място и по тази причина е стигнал до решението да се откаже.

Очаква се, в случай че успее да се провежда, Волов да изиграе първи мач от сезона в Трета лига на 26 август, когато по стратегия посреща Локомотив Русе. Двубоят на шуменци от 1-ия кръг, домакинство против Черно море II, е отсрочен за 20 септември, а този от 2-ия - посещение на Спартак II във Варна – за 18 октомври.

Ако не успее да подреди нещата, алтернативата е мъжкият тим на Волов да взе участие в Областното състезание и по този начин североизточната Трета лига ще остане без представител на област Шумен, откакто предишния сезон Ботев Нови пазар изпадна..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР