Организации в Съединените щати се опитват да прогнозират лавинните условия,

...
Организации в Съединените щати се опитват да прогнозират лавинните условия,
Коментари Харесай

Опасности през зимата: Как в САЩ се справят с нарасналата опасност от лавини?

Организации в Съединените щати се пробват да предвиждат лавинните условия, с цел да предотвратят произшествия. Средно към 30 души годишно в страната умират вследствие на подобен вид произшествия. За тази зима броят на починалите е четирима.

„ Ако попаднете в лавина, имате 80% късмет да оцелеете, при положение, че ви изровят за 10 минути. При огромна лавина като тази, която следим тук, в случай че тя се е откъснала на дълбочина от 70-80 сантимерта, има възможност да бъдете изцяло заровени “, поучава Дъг Чабът, експерт по лавини.
Единственият метод да се спасите е, в случай че имате сътрудник, който ви следи от безвредно място и може да пристигна и да ви избави. Но даже в най-хубавия случай 20% от хората, не съумяват да оцелеят.
Дъг Чабът, експерт по лавини

Чабът е измежду експертите, разпръснати из цялата страна, които обръщат по-голямо внимание на заплахите от лавини и учат хората по какъв начин да се защищават. Те настояват, че работата им е помогнала да се предотврати увеличението на смъртните случаи, макар че от ден на ден скиори, сноубордисти и други туристи надвишават границите на отдалечените планински скатове.
Трябва да знаем какво има под краката ни. Защото може да знаеш да вземем за пример какво е в горните няколко сантиметра, само че не знаеш, че това се случва надалеч по-надолу подземен.
Шанън Абелсет, лидер на моторна шейна

Специалистите по предварителна защита на лавините споделят, че работата им е станала по-трудна през последните години, защото климатичните промени водят до рискови метеорологични условия, а след пандемията от ден на ден скиори посещават отдалечени региони в планината. Повече хора значи повече благоприятни условия за предизвикателство на лавини с съдбовен край макар софтуерния прогрес в оборудването за сигурност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР