Организации и хора, които организират културни събития, ще могат да

...
Организации и хора, които организират културни събития, ще могат да
Коментари Харесай

София дава пространства за култура на половин цена

Организации и хора, които провеждат културни събития, ще могат да наемат парцели от Столична община на половин цена от пазарната стойност. 

Това плануват промени в Наредбата за цените при покупко-продажби с недвижими парцели, импортирани от ръководителя на комисията по просвета Малина Едрева и отрасловият зам.-кмет Тодор Чобанов. Обсъждането на поправките на уеб страницата на СОС ще продължи до 21 юли.

При отдаване чартърен на парцели или елементи от парцели, обществена общинска благосъстоятелност, на културни оператори (организации и физически лица) се организира конкурс с начална конкурсна наемна цена в размер на 50% от пазарната наемна цена, гласи смяната в наредбата. 

Подобна процедура имаме в областта на образованието при частните учебни заведения, изясни Едрева за OFFNews. Тя посочи, че става дума за обществено налични пространства - не жилища да вземем за пример, които културният оператор няма право да преотдава. Лицензиран оценител ще дефинира пазарната стойност на общинския парцел, а състезанието ще потегля от на половина по-ниска цена. Фиксиран период за отдаването на терени и обекти чартърен няма, само че общината ще избра по-дълготраен план, сподели още Едрева. 

Като образец за обществено пространство, което може да бъде употребявано за културни събития, тя уточни терена под метростанция " Джеймс Баучер ", както и благосъстоятелност на общинските пазари, неотдадени чартърен за комерсиална активност.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР