Организаторите от Община Габрово обявиха началото на карнавалния празничен сезон

...
Организаторите от Община Габрово обявиха началото на карнавалния празничен сезон
Коментари Харесай

Габрово се превръща в столица на мира с карнавала под мотото Make Карнавал, not war

Организаторите от Община Габрово оповестиха началото на карнавалния празничен сезон под мотото " Make Карнавал, not war ". Те приканват градът да се трансформира в столица на мира, употребявайки своята богата традиция в хумора и сатирата.
Най-старият и обилен карнавал в България ще се организира по традиция в третия уикенд на май. Пъстроцветни костюми, маски, танци и музика ще завладеят града за три дни - от 17 до 19 май, а кулминационната точка е карнавалното шествие, което ще се организира на 18 май, научи ДУМА от Зорница Иванова.
Около 90 карнавални картини и 40 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки обръщение за мир и комизъм. Отделните подиуми, изработвани в продължение на няколко месеца от художници, актьори, шивачи и доброволци, показват язвителен взор върху политически и публични тематики и персони от България и света.
Организаторите от Община Габрово афишират отворен конкурс за участници с картина в карнавалното шествие от цяла България. Срокът за кандидатстване е до 22 април, а наградният фонд е 10 000 лв.. Желаещите да вземат участие могат да проявят креативност с хрумвания и гении в разнообразни категории - ирония, политика, стопанска система, музика, танцови осъществявания и други, съобразени с тазгодишната тематика на карнавала " Make Карнавал, not war ".
Габровският карнавал е не просто празник, а знак на свободния дух, на смеха и на хумора. Той е отворена платформа за изява на творчеството, за иронизиране на действителността и за единство в името на мира. Посланието към участниците и феновете е да се включат интензивно, да изразят себе си, да се насладят на карнавалния дух и да станат съавтори на неповторимото събитие.  
В карнавалното шествие традиционно се включват групи от цяла България, както и задгранични посетители. Организаторите са планували богата стратегия от съпътстващи събития, концерти, изложения и ателиета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР