Организаторите обещават най-бързото Гран При на Австралия след добавянето на

...
Организаторите обещават най-бързото Гран При на Австралия след добавянето на
Коментари Харесай

Обещаха най-бързото Гран При на Австралия

Организаторите дават обещание най-бързото Гран При на Австралия след прибавянето на четвърта DRS зона на пистата " Албърт Парк " за старта от третия кръг от сезона на Формула 1 при започване на април.

Четвъртата зона, първата за писта от Формула 1, беше въведена за миналогодишното съревнование на осъвременена писта, само че отстранена от международната федерация ФИА от съображения за сигурност след първите две тренировки.

Шефът на Гран При на Австралия Андрю Уестакот сподели пред " Мелбърн Хералд Сън ", че има " позитивна противоположна връзка от ФИА и Формула 1 и механически видяно четвърта DRS зона ще бъде въведена ".

Резултатът, сподели той пред вестника, е, че колите могат да доближат скорост от 340 километра в час по пистата по улиците на Мелбърн.

" Това ще бъде най-бързото съревнование в Мелбърн до момента. Разполагате с еволюцията на колите от предходната година и те явно са станали по-добри, а четвъртата DRS зона значи, че болидите ще бъдат по-бързи в задната част на пистата. Което явно ще усили скоростта, затова ще понижи времето за една обиколка и ще го направи Гран При на Австралия най-бързото до момента, с най-високата междинна скорост в Мелбърн ", съобщи Уестакот.

Системата за понижаване на съпротивлението (DRS), която разрешава на водачите да контролират задното крило на колите си в избрани елементи на пистата, с цел да понижат аеродинамичното противодействие, беше въведена във Формула 1 през 2011 година, с цел да разреши по-добро изпреварване.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР