Организаторите на Уимбълдън“ обявиха, че отменят забраната за участие на

...
Организаторите на Уимбълдън“ обявиха, че отменят забраната за участие на
Коментари Харесай

Организаторите на Уимбълдън“ обявиха, че ще допуснат руски и беларуски тенисисти до турнира

Организаторите на „ Уимбълдън “ оповестиха, че анулират възбраната за присъединяване на съветски и беларуски тенисисти в шампионата. На представителите на тези страни ще бъде неразрешено да показват поддръжка за държавните управления на своите страни. Освен това глобата ще остане за спортисти, които получават финансиране от страната.

„ Беше необикновено мъчно решение. Смятаме, че поради всички фактори, това са най-подходящите условия за домакинство на шампионата тази година. Благодарни сме за поддръжката на държавното управление, защото ние и други заинтригувани тенис организации разгледахме този комплициран проблем и се споразумяхме за условия, които имаме вяра, че са изпълними, ” сподели Иън Хюит, президент на All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC).

Преди това съветските и беларуските тенисисти имаха право да вземат участие в шампионати на ATP и WTA с безпристрастен статут във всички страни като се изключи Обединеното кралство. През 2022 година, откакто представителите на Русия и Беларус не бяха позволени до Уимбълдън в ATP и WTA, те взеха решение да не дават рейтинг точки на участниците в този шампионат от Големия шлем. ATP и WTA също глобиха All England Lawn Tennis Club и UK Lawn Tennis and Croquet Association с 1 милион $ за изключване на руснаци и беларуси от надпревари в Лондон, Ийстбърн, Нотингам и Бирмингам.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР