Организаторите на убийството на руския блогър и военен кореспондент Владлен

...
Организаторите на убийството на руския блогър и военен кореспондент Владлен
Коментари Харесай

Руската ФСБ обвини украинските служби за убийството на блогъра Татарски

Организаторите на убийството на съветския блогър и боен сътрудник Владлен Татарски, чието същинско име е Максим Фомин, са украинските спецслужби и тяхната агентура измежду съветските опозиционери зад граница, съобщи през днешния ден съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), представена от ТАСС.

" Федералната работа за сигурност  на Руската федерация, дружно със Следствения комитет и полицейските органи, откри, че уредниците на терористичния акт от 2 април 2023 година в Санкт Петербург, при който почина военният сътрудник Максим Фомин (Владлен Татарски) и бяха ранени над 50 души, се явяват специфичните служби на Украйна и тяхната агентура, в това число и от средите на укриващите се зад граница съветски опозиционери ", се споделя в известието. 

" Установено е, че убийството на М. Фомин е квалифицирано от Д. Трепова и от член на украинска диверсионна и терористична група - украинския жител Юрий Денисов, който е роден през 1987 година ", добави ФСС. Според известието украинецът е употребявал компания за експресни доставки, с цел да изпрати на (Даря) Трепова натъпкания с експлозиви гипсов бюст, с който беше осъществен атентатът.

" Денисов е дошъл през февруари 2023 година от Киев през територията на Латвия в столичния район, където по напътствие на украинските специфични служби е събрал информация за метода на живот и за местата, посещавани от М. Фомин. За тази цел е закупил автомобил и е наел апартамент наоколо до мястото, където е живеел (блогърът). След нападението на 3 април Денисов е отлетял от Русия през Армения за Турция ", твърди ФСС. Започнала е процедура по оповестяването му за интернационално търсене.

Федералната работа за сигурност популяризира фотоси на Денисов и разгласява контракта за покупко-продажба на автомобила, употребен от него в Русия. 

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР