Организаторите на Световното първенство по футбол през 2022 година в

...
Организаторите на Световното първенство по футбол през 2022 година в
Коментари Харесай

Организаторите на Мондиал 2022 отрекоха обвиненията за раздадени подкупи

Организаторите на Световното състезание по футбол през 2022 година в Катар изрично отхвърлиха обвиняванията на американското министерство на правораздаването, че са раздавали подкупи, с цел да си обезпечат гласове при избора на хазаин на шампионата.

Подозренията и слуховете в противозаконни дейности, подкупи и шантаж от дълго време обикалят публичното пространство. Става дума за гласуването през 2010-а година във ФИФА, както за предоставяне на Световното състезание през 2018-а на Русия, по този начин и за шампионата през 2022-а на Катар.

Въпреки това в понеделник прокурорите за първи път повдигнаха директни, публични обвинявания по отношение на двата шампионата в умишлен обвинителен акт.

Според обвиняването представители, работещи за Русия и Катар, са подкупили членове на изпълнителния комитет на ФИФА, с цел да разменят гласове при решителните гласувания за домакинство на двата Мондиала.

Комитетът за създаване и ръководство на оборудванията в Катар обаче отхвърли сходни обвинявания.

" Лъжливите искания вървят с години, само че в никакъв случай не са били предоставени доказателства, които демонстрират, че Катар завоюва семейството на Световно състезание през 2022-а година непочтено или посредством средства, които опонират на строгите правила на ФИФА. Комитетът прецизно съблюдава всички правила и разпореждания за процедурата по кандидатстване за приемане на Световното състезание по футбол 2018/2022 и всяко изказване за противното е безпричинно и ще бъде оспорено остро ", се споделя в писмото на катарците.

Световната централа споделя в изказване, че поддържа всички следствия на " хипотетични незаконни действия " и отбелязва, че е получила статут на жертва в американското наказателно произвеждане.

" Комитетът по етиката на ФИФА към този момент наложи наказания, в това число забрани до живот на футболни чиновници, упоменати в този развой ", съобщи представител от Цюрих.

" Що се отнася до нас, в случай че бъдат открити някакви актове на незаконни нарушавания от страна на чиновници, въпросните лица би трябвало да бъдат подложени на наказателни наказания. И защото съответните наказателни каузи не престават, към този момент не сме в положение да разясняваме повече ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР