Организаторите на международния конкурс "Евровизия 2019" - Европейският съюз за

...
Организаторите на международния конкурс "Евровизия 2019" - Европейският съюз за
Коментари Харесай

Израел представи логото на Евровизия 2019

Организаторите на интернационалния конкурс "Евровизия 2019 " - Европейският съюз за радио и телевизия и израелската радиотелевизионна компания КАН, показаха логото на тазгодишната песенна конкуренция.

Престижният конкурс ще се организира в Тел Авив от 14 до 18 май. На логото са изобразени два златни триъгълника и още една сходна фигура с емфатичен силует, обединени под формата на звезда. Логото повтаря силуета на сцената на състезанието, създадена от немския художник Флориан Видер.

"Триъгълникът е една от най-древните фигури в света. Той е крайъгълен знак, който се среща на всички места - в изкуството, в музиката, в космологията, в природата. Триъгълникът въплъщава свързаността и творчеството ", акцентираха уредниците. Те припомниха, че когато триъгълниците се съединят, се оформя едно ново цяло, отразяващо безкрайната небесна простор, в която ще блеснат естрадните звезди на бъдещeто на идния конкурс в Тел Авив.

По-рано беше определено и мотото на "Евровизия 2019 " - "Позволи си да мечтаеш ".

Припомняме, че тази година България няма да взе участие в песенния конкурс. До това решение се стигна заради финансови проблеми.

„ През последните две години Българска национална телевизия провежда българското показване в интернационалния конкурс с поддръжката на сътрудници - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието, доста надвишават рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши.

Освен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните – участнички си поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието,
които тази година са в размер на 5 300 000 евро ", гласи формалното изказване от националната ни телевизия от октомври.

Източник: Monitor
Снимка: Официален уебсайт на състезанието Логото на "Евровизия 2019 ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР