Организаторите на Мастърс турнира в Париж направиха сериозен гаф по

...
Организаторите на Мастърс турнира в Париж направиха сериозен гаф по
Коментари Харесай

Цирк дю Солей в Париж: Представиха Шаповалов като руснак

Организаторите на Мастърс шампионата в Париж направиха сериозен гаф по време на вчерашния спортен ден в зала „ Берси “. Денис Шаповалов излезе на корта за мача си с Жил Симон, а против името му вместо родината му Канада стоеше Русия.

Непростима неточност, имайки поради обстоятелството, че един от най-талантливите канадски тенисисти към този момент не е ново лице в Тура, а на всичкото от горната страна единствено преди седмица в Стокхолм подвигна първия си ATP трофей след седем изгубени ½-финала.

Denis Shapovalov has changed nationality just in time for Davis and ATP Cups pic.twitter.com/ER1AwSyJX9
— Oleg S. (@AnnaK_4ever) October 29, 2019
Световният №28 стигна до успеха след отричане на Жил Симон при 2-2, само че най-коментираната тематика след дуела бе точно грешката на парижани при изписването на поданството му. Не закъсняха и шегите, че Денис е направил навременна смяна предвид на наближаващите финали за Купа „ Дейвис “, където Русия разполагат с един от най-хубавите тимове.

Разбира се, името на канадеца е с съветски корени, защото историята на родителите му стартира точно оттова. Теса и Виктор отпътуват за Израел след разпадането на Съюза на руските социалистически републики и двете им деца са родени в Тел Авив. Семейството обаче се насочва към Канада още преди първия рожден ден на Денис и целия му умишлен живот до момента минава там.

Макар да приказва чудесно съветски, Шаповалов е канадски жител и пази цветовете на „ кленовите листа “ – нещо, което уредниците на един от най-елитните шампионати за сезона са пропуснали.

Все още няма коментар от тяхна страна за случилото се, само че след сполучливото прекосяване на първи кръг от Денис, ще имат шанса да се поправят още през днешния ден, когато той се изправя против Фабио Фонини./tenniskafe
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР