Организаторите на фен-срещите с интернет-влогъри и инфлуенсъри носят отговорност за

...
Организаторите на фен-срещите с интернет-влогъри и инфлуенсъри носят отговорност за
Коментари Харесай

Мъци: Фен-срещите с инфлуенсъри се провеждат от повече от 8 години

Организаторите на фен-срещите с интернет-влогъри и инфлуенсъри носят отговорност за защитата и сигурността на събитията. Все повече деца – в някои случаи повече от хиляда, посещават моловете и парковете, където могат персонално да се видят с любимците си от обществените мрежи.

Наскоро такова скупчване в търговски център сътвори заплаха за присъстващите и се наложи срещата да бъде прекратена от органите на реда.

Фен-срещите с влогъри и инфлуенсъри се организират от повече 8 година, описа влогърът Мартин Светославов, прочут с канала си „ Мъци ”. Той разказа по какъв начин са изглеждали първите събирания.

През последните години творчеството на влогърите става все по-атрактивно и деца и младежи се трансформират в същински почитатели на основателите на онлайн наличие. Дотолкова, че през последното лято Мартин Светославов потегля на турне из цялата страна със своя сътрудник и другар Йоан-Петър Кръстев.

С годините се трансформира и методът, по който се провеждат фен-срещите, добави Мартин Светославов.

Председателят на Асоциацията на българските ритейл центрове Манол Гойгаджиев изясни пред Дарик радио, че в общия случай фен-срещите се провеждат от компании, които съставляват известните влогъри и би трябвало да авансово да посочат какъв брой хора се чакат и какъв брой защита е нужна - най-често тази на мола не е задоволителна и се постанова да се наеме спомагателна.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че фен-срещите са частни събития и за уредниците им е желателно, само че не и наложително, да уведомят полицията за идната колекция. Ако бъдат известени, органите на реда вършат проект по какъв начин да оказват помощ и се погрижат за сигурността на децата. Полицията може да прекъсне такава среща, в случай че получи сигнал, че има заплаха за присъстващите, прибавиха пред Дарик от Министерство на вътрешните работи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР