Организаторите на Евровизия отказали на президента на Украйна да направи

...
Организаторите на Евровизия отказали на президента на Украйна да направи
Коментари Харесай

Лек евроконфуз. Зеленски не е искал да говори на Евровизия, но организаторите му отказали за всеки случай


Организаторите на Евровизия отказали на президента на Украйна да направи видеообръщение на финала на музикалния конкурс на следващия ден. Оказа се обаче, че Зеленски даже не е желал сходно нещо.

Конфузът се получи очевидно тъй като „ аполитичният “ Европейски съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) е решил да изпреварва хипотетични събития и е отказал на несъществуваща молба с претекста, че състезанието би трябвало да остане отвън политиката.

В своето видеообръщение президентът на Украйна желал да призове 160-милионната публика на състезанието да продължи да поддържа страната му против съветската експанзия, написа вездесъщата английска преса. „ Молбата на господин Зеленски да се обърне към феновете на състезанието Евровизия, въпреки и отправена с благи планове, за жалост не може да бъде задоволена от управлението на ЕСРТ, тъй като това опонира на разпоредбите на мероприятието “, декларирали уредниците.

„ Един от крайъгълните камъни на Евровизия е нейният аполитичен темперамент “, упорствали уредниците, оправдавайки се, че не дават нещо, което въобще не им е желано.

Информацията на пресата не дава отговор на действителността. Офисът на президента на Украйна не се обръщал към уредниците на Евровизия за негово онлайн изказване на финала и на който и да е различен стадий от състезанието “, отговори най-официално представителят на Зеленски Сергей Никифоров. Питайте уредниците кой и за какво си е измислил това, посъветва Никифоров публицистите.

Колко и за какво е аполитична Евровизия – не смеем да спорим. Например през 2016 година украинската певица Джамала победи с песента „ 1944 “, отдадена на депортацията на кримските татари от сталинските управляващи. А тази година хърватската група Let 3 пее чудна иронична ария за „ подлия дребен умопобъркан “, до момента в който размахват бутафорни ракети. Зрителите и публицистите напълно елементарно разпознават кого имат поради бойните хървати, облечени предизвикателно в цветове на своето и украинското флагове.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР