Организаторите и създателите на Уиски Фест София с гордост обявяват

...
Организаторите и създателите на Уиски Фест София с гордост обявяват
Коментари Харесай

За първи път в неделя: Един от посетителите на Уиски Фест София ще си тръгне с уникална световна колекция от 60 бутилки

Организаторите и основателите на Уиски Фест София с горделивост афишират своята лична марка уиски. Тя идва в тъкмо 120 бутилки за идния фестивал. Бутилирането е от две неповторими дестилерии и единствено от две бъчви, т.е. дебютът е стеснен – по 60 бутилки от тип. Уискито с марка WHISKEY FEST SOFIA е извънредно рядко, сингъл малц, плодово, леко опушено, с 46 градуса алкохолно наличие, нефилтрирано (cask strength), без никакви добавки. Едната серия е от Хайленд, дестилирана в Old Fettercairn и отлежавала в бъчва №219 вид hogshead. Другата серия е от Спейсайд, дестилирана е в Glenallachie, отлежавала е в бъчва №215 вид butts. Всеки етикет носи изписан следващ номер, като бъдещите притежатели могат да се насладят на редкия специфичен усет или да запазят бутилката си като несравним колекционерски експонат.



Друга оригиналност тази година е, че един от гостите на Уиски Фест София ще си тръгне с сбирка, дарена от всички изложители. Името на щастливеца ще бъде изтеглено на 29 октомври, неделя, в 20:30 ч. пред всички посетители на феста. В неповторимата сбирка, избрана за подарък на късметлията, ще има общо 60 разнообразни бутилки – ирландски, шотландски, американски, уелски, японски, тайвански, индийски, смесени, малцови, едномалцови, ръжени, опушени, сладки, ароматни, светли, кехлибарени, рубинени, отлежали, редки, скъпи, ръчно направени колекционерски напитки. Късметлията ще бъде избран с лотария, приходите от която ще бъдат дарени за идея увеличение на зелените площи в столицата с дъбови насаждения.

Фестът, който е най-голямото и влиятелно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ще бъде публично открит от трима посланици – на Съединени американски щати, Ирландия и Англия. Посетителите ще могат да избират за дегустация измежду над 400 типа уиски и 60 типа ром и коняк. Коктейли на основата на уиски, бъргъри с бърбън и праскова или със сос от опушено уиски, шоколад с малцово уиски и френски сирена са измежду гурме атракциите на събитието. Всяка вечер щастливци ще печелят бутилки марково уиски, изискани аксесоари и отмора, съчетана с уиски семплинг.

Билети могат да се купуват на място и важат за трите дни на фестивала. Премиум билетът обезпечава повече уиски заеми за дегустация на разнообразни типове питиета, които се сервират по половин унция – 15 мл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР