Орегано или риган (Origanum vulgare) е ароматна многогодишна трева, която

...
Орегано или риган (Origanum vulgare) е ароматна многогодишна трева, която
Коментари Харесай

Аз Съм Вече На 65 Години, А Не Съм Стъпвала В Болница! Тайната Е Много Проста! Само Три Пъти Седмично Пия Този Чай!

Орегано или риган (Origanum vulgare) е ароматна многогодишна трева, която пораства с височина 20-90 см, има виолетови съцветия и листа, богати на етерични масла.

Риганът е прочут още от далечните ни предшественици, знаейки, че е потребен за индивида. Той ще излекува, умерено и просто ще извърши жилището ни с мирис. За специфичните изгоди за дамите от народа е наименуван " душица ".

Тази билка е необятно употребена като фалшификация, на практика във всяка кухня на света, само че постоянно пренебрегваме нейните отлични лечебни свойства.

Чай с риган

Не забравяйте да опитате да подготвите екстракта от риган. Дори и дребна чаша чай от тази трева, ще ви даде внимателен прелестен мирис с лека миризма на сухо сено.

СЪСТАВКИТЕ

300 мл. вода

3 супени лъжици свеж риган или 1 супена лъжица сушен

ПОДГОТОВКА

Сварете водата.

Залейте ригана с вряла вода.

Покрийте и оставете да стои 10 минути.

Пийте напитката.

За лекуване на настинки риган се прави като мощен чай: 2 супени лъжици суха трева на чаша, а за утешение на нервите е задоволително 1 лъжица в чаша вряла вода се поставя да стои в продължение на 30 минути.

В допълнение към чая, инфузия, бульон, масло,сок от листата се употребяват за лекуване. Когато страдате от бодърствуване напълнете суха торбичка и я поставете покрай възглавницата, тревата ще се успокои и ще помогне бързо да заспите.

Полезни свойства на чай от риган

С катарните болести оказва помощ да се отървем от подпухналостта, предизвиква изхвърлянето на храчки, облекчава възпалението и болки в гърлото.
Помага в гинекологията, възвръща хормоните при дамите. Ползи при менопауза, облекчава менопаузалния синдром, усъвършенства общото положение.

От изгода е при съществуване на нередовност в стомашно-чревния тракт. Подпомага лекуването на язви, облекчава натрупването на газове, облекчава спазмите в червата.

При дисфункция на пикочния мехур чаят от риган отстранява възпалението, удобно повлияващо работата на пикочната система.

С стрес и нервна възбудимост отстрани безпокойството, облекчава нервното напрежение, се оправя с бодърствуване, написа " За дамата ".

Укрепва костите.

Подобрява външния тип на кожата.

Предотвратява преждевременното стареене.

Риганът е строго неразрешен за бременни дами. Той може да аргументи щета, дължаща се на съкращаването на матката и опцията за спиране на бременността.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР