Орасио Йоренс. Танцуващият в небето. Парапланерист, пристрастен към приключенията. Откакто

...
Орасио Йоренс. Танцуващият в небето. Парапланерист, пристрастен към приключенията. Откакто
Коментари Харесай

Зелена светлина: танцуващият в небето

Орасио Йоренс. Танцуващият в небето. Парапланерист, привързан към приключенията. Откакто се помни, постоянно е желал да лети. На 35 години, той не стопира да сбъдва фантазиите си. В листата на постигнатите му стремежи попада „ обединение " със северното зарево. А към този момент и полет с ято птици.

Орасио Йоренс: Дойдох в Дания, с цел да хвърча със скорците. Тук има стотици хиляди. Летял съм с три-четири птици, само че не е същото. Сега съм заобиколен от 10 - 20 хиляди. Не желая да ги трежова, а единствено да хвърча с тях. Да стана част от ятото. Да бъда един от тях, най-малко за малко.
И той съумя. По време на „ Черното слънце ", - датски естествен феномен. Наблюдава се два пъти в годината, постоянно преди слънцето да изчезне изцяло от хоризонта. Тогава хиляди скорци изпълват небето, с цел да „ изиграят " своя танц.

Франдс Сорбера, орнитолог: Интересно е да се следи по какъв начин ятото, по какъв начин птиците реагират. Как възприемат парапланера. Може би за тях е огромен скорец?
Но не и див звяр. Когато ятото засече противник, птиците съумяват да се обединят и да го отхвърлен. Летящият човек, обаче, печели доверието им.

Орасио Йоренс: Да хвърча с ято - сходно чувство не съм имал в никакъв случай през живота си. Чувствах се като част от тях. Чувствах, че ме одобряват. Те се разделяха на групи, а аз просто избирах коя група да последвам.
Танцът може и да наподобява комплициран, само че Орасио съумя да улови ритъма и посоката му. Неговата изживяна фантазия припомня за света, който живее там, накъдето хората насочат взор в търсене
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР