Оранжев и жълт код за интензивни валежи важи за почти

...
Оранжев и жълт код за интензивни валежи важи за почти
Коментари Харесай

Обилни валежи в цялата страна, следят за покачване на реките


Оранжев и жълт код за интензивни превалявания важи за съвсем цялата страна през днешния ден. Най-обилни ще са преваляванията в 5 области - Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

За останалата част от страната кодът е жълт - за превалявания от дъжд, а в Северозападна България от дъжд и сняг.

Властите наблюдават равнищата на реки и язовири, а в по-високите региони от АПИ имат подготвеност да обработват пътищата против замръзване. Заради тежкия и влажен сняг, който падна в планините, има доста счупени дървета, които затрудняват придвижването. Проходът „ Петрохан “ бе затворен тази заран за отстраняването на паднали клони на пътя.

Във връзка с изобилните превалявания и оповестения „ жълт код “ по предписание на кметът на София Йорданка Фандъкова се прави непрестанно следене на равнищата на реките и язовирите на територията на Столичната община.

В момента няма заплаха от разливи. Наблюдава се покачване на равнищата, с към 50 см, само че реките текат в коритата си. Извършва се следено изпускане на общинските язовири „ Суходол 2 “, „ Иваняне “, „ Мрамор “.

Шест екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и столичната пожарна реагират на сигнали за паднали клони и дървета по отношение на преваляванията в София.

През нощта екипите на общината са се отзовали на 20 сигнала за завирявания и паднали клони.

Екипи на столичната пожарна отстраняват паднали клони на пътното платно по пътя сред Бистрица и Железница, както и пътя за с. Плана.

Поради завиряване под моста в гр. Нови Искър краткотрайно е спряно придвижването по автобусни линии 23 и 26. На място са изпратени спешни екипи. Работи се и по завиряване в кв. “Требич “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР