Оранжерийните домати родно производство са поскъпнали с още 16,1% само

...
Оранжерийните домати родно производство са поскъпнали с още 16,1% само
Коментари Харесай

Оранжерийните домати поскъпнаха с още 16% за една седмица

Оранжерийните домати родно произвеждане са поскъпнали с още 16,1% единствено за последната седмица, проличава от бюлетина на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите. При междинна цена на едро 3,16 лева за кг предходната седмица, в последния работен ден на тази седмица те са коствали приблизително 3,67 лева, проличава от данните.

Любопитното е, че вносните домати поевтиняват през същото време, само че с малко – единствено с 4,21%. Те са главно импорт от Гърция и Турция и всъщност също са оранжерийни. Заради по-топлия климат обаче този зарзават там се отглежда с надалеч по-малък разход на сила за отопление, а в действителност тя усилва себестойността на продукцията.

Същото се отнася и за краставиците, разликата е, че те по принцип костват с към 1 лев по-скъпо.

Сред главните хранителни артикули с много огромно повишаване е и слънчогледовото олио. Неговата цена на едро се е нараснала с нови 6,5%. От приблизително 4,45 лева предходната седмица то към този момент коства 4,75 лева По магазините литър олио е всеобщо сред 5 и 6 лв., само че заради въведените ограничавания – максимумът, който може да купи един човек е 3 или 5 литра в някои вериги, цената му на дрено е на процедура е без смяна спрямо преди седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР