Оранжерията в имота в парк Росенец“, свързван с Ахмед Доган,

...
Оранжерията в имота в парк Росенец“, свързван с Ахмед Доган,
Коментари Харесай

БАС: Оранжерията в парк "Росенец" трябва да бъде премахната

Оранжерията в парцела в парк „ Росенец “, свързван с Ахмед Доган, би трябвало да бъде отстранена. Решението е на Бургаския административен съд. Делото е по тъжба на компанията „ Хермес солар “ против заповед на Община Бургас за събарянето на постройката. 

Според заповедта на Община Бургас, оранжерията с повърхност от 500 кв. м. е противозаконна и би трябвало да бъде съборена. Мотивът е, че няма данни по кое време е издигната и кой е нейният строител. Според юриста на „ Хермес солар “ в издаването на заповедта са позволени  нарушения. Те показват, че обектът е „ погрешно дипломиран като градеж “.

През март 2016 година „ Хермес солар “ са декларирали пред Община Бургас, че в парцела ще бъдат построени „ оранжерия до 200 кв.м. “ и „ култивиран и паркови детайли, с височина до 2,50 м над съседен терен “.

Съгласно Закона за устройство на територията не се изисква позволение за градеж за обекти като оранжерии, които са до 200 кв.м. Съдебно-техническата експертиза обаче е открила, че има разминаване в площта. В заповедта на Община Бургас се показва, че постройката е почти 500 кв.м., а в фактически е към 912 кв. м. За такива обекти са нужни капиталов план и строителни разрешителни, каквито в този случай няма.

Според съда няма позволени нарушавания при издаването на заповедта и постройката би трябвало да бъде отстранена. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР