Оптимистичният сценарий за коронавируса у нас замина, заяви пред в

...
Оптимистичният сценарий за коронавируса у нас замина, заяви пред в
Коментари Харесай

Професор Витанов: Оптимистичният сценарий за Ковид-19 замина!

Оптимистичният сюжет за ковид у нас отпътува, съобщи пред в " Карай напряко " по NOVA проф. Николай Витанов, математик към Националния действен щаб.

По думите му в страната има към 2 милиона души, които не съблюдават защитните ограничения. Според него в случай че 2 седмици българите съблюдават ограниченията и лимитират излизанията си и събиранията навън и на закрито, ще се тръгне към по 500 случая дневно, вместо по 4000 както е в този момент.

4000 случая дневно значат, че РЗИ към този момент имат грамадни компликации да следят контактните лица и по тази причина би трябвало да им се помага”, добави проф. Витанов.

„ Ако хората не престават да не съблюдават прецизно ограниченията против COVID-19, у нас в края на ноември броят на инфектираните ще доближи 79 хиляди”, счита още математикът. „ Очаква ни тежка зима. В момента обстановката е много неприятна. Това беше предсказано и ясно, че ще дойде”, сподели той.

Проф. Витанов добави: " Бързата победа не успяхме да вземем, в последна сметка остава позиционната война ".

Той насочи рекомендации: дано да излъжем вируса, дано да не се разболяваме в този момент, а вероятно напролет, когато болничните отделения ще са празни, а и ще има и ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР