Определиха най-добрите сред повече от 300 творби, изпратени за участие

...
Определиха най-добрите сред повече от 300 творби, изпратени за участие
Коментари Харесай

Избраха победителите в конкурса за детска рисунка

Определиха най-хубавите измежду повече от 300 произведения, изпратени за присъединяване в оповестения от Община Шумен конкурс за детска рисунка, отдадена на Коледа и Нова година.

Жури с ръководител проф. доктор Ростислава Тодорова от ШУ „ Еп. Константин Преславски “ класира участниците.

В първата възрастова група за деца на 5 и 6 години победител е Данаил Миленов на 6 години от детска градина „ Конче вихрогонче “ в Шумен. На второ място е класирана рисунката на 6-годишната Габриела Георгиева, възпитаничка на ЦПЛР-ОДК „ Анастас Стоянов “. На трето място е Антоан Мизинов също на 6 години от Арт школа „ Чифлигарови “ в Шумен.

Във втората възрастова група за деца от 1 до 4 клас с първа премия е отличена Радост Колева от Арт школата „ Арт Попово “ в Попово. Втора премия печели Бориса Попова на 10 години, ученичка в СУ „ Сава Доброплодни “. На трета позиция в тази възрастова група е класирана творбата на Алек Алиев на 10 години, ученик на Арт школа „ Чифлигарови “.

Победителка в третата възрастова група за възпитаници от 5 до 8 клас е 11-годишната Марияна Бянкова, която също е възпитаничка на Арт школа „ Чифлигарови “. Второто място е за рисунката на Селян Салиева на 13 години от Арт школа „ Арт Попово “ в Попово. С трета премия е отличен Никола Киряков на 11 години от ЦПЛР-ОДК „ Анастас Стоянов “.

Наградата на публиката със 602 гласа печели рисунката на 11-годишната Дивна Георгиева, ученичка в СУ „ Сава Доброплодни “. Онлайн гласуването във фейсбук страницата на Община Шумен продължи до 12.00 часа през днешния ден, 15 декември.

Авторите на отличените произведения ще получат ваучери за книги и коледни торбички с лакомства. Победителите ще получат своите награди от кмета Любомир Христов на 21 декември от 10.00 часа в Областния информативен център на бул. „ Славянски “ №17 в Шумен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР