Определени са 1 259 728 допълнителни дози ваксини за следващите

...
Определени са 1 259 728 допълнителни дози ваксини за следващите
Коментари Харесай

Вече нямаме извинение - България получи още 1 259 728 дози Пфайзер

Определени са 1 259 728 спомагателни дози ваксини за идващите 3 месеца. Това съобщи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов в утринния блок на Българска национална телевизия. Допълнителната доставка ваксини ще бъдат от групата на РНК - " Пфайзер и Байонтех " и са по линия на акцията за взаимност на Европейски Съюз. 

По думите му с контрактуваните добави дози ваксини, към този момент може да се каже, че на ваксинационния проект ще бъде на 100% изпълнен, даже ще бъде надвишаващ. С предстоящите доставки на ваксини би трябвало да достигнем покритие от над 70% ваксинирани до края на септември месец.

" Когато има повече дози, ще бъдат разпределени към персоналните лекари и е въпрос на време да видите по какъв начин броя на имунизиране ще пораства до близо 30 000 имунизиране дневно ", безапелационен бе проф. Балтов. Още от идната седмица ще станем очевидци по какъв начин ще се повиши желанието на хората да се имунизират, увери лекарят. Той прикани хората да се имунизират, тъй като имунизираните са доста по-защитени от преболедувалите инфекцията. 

" Хората имат доверие, тъй като виждат на практика какво се случва ", уточни проф. Балтов.

Според него не може да се накарат хората да създадат нещо, което е срещу волята им. Съответно и ограничаващите ограничения би трябвало да дават отговор на психическото здраве на хората, означи проф. Балтов. По думите му сегашните ограничения ще бъдат безусловно задоволителни, с цел да се премине третата вълна и случаите на коронавирус да тръгнат надолу.

Повечето от имунизираните учители били имунизирани в " Пирогов " с имунизацията на " Модерна ". Най-добрата ваксина е поставената ваксина и не можем да кажем, че имунизацията на " АстраЗенека " не е по-добра от другите. 

" Ако се води фирмена война, ние за жалост ставаме пострадали от тази фирмена война, само че тя не се води от България ", безапелационен бе проф. Балтов.

В " Пирогов " сега има настанени 433 души с ковид, над 70 от тях са в тежко положение. 8 от признатите в последните 24 часа не са от София-град. По-различното е, че има повече потребност от кислородна терапия, която би трябвало да бъде качествена и да има задоволително количество О2, настоя проф. Балтов.

В момента се харчи повече от 8 тона полутечен О2 на денонощие " Пирогов ". Проф. Балтов се надява до края на април да има спад на случаите на коронавирус и още веднъж да има планов банкет и планови интервенции в болничното заведение.

 
Pfizer: имунизацията ни е 100% ефикасна при деца
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР