Оправомощените органи на Европейския съюз ще могат в определени случаи

...
Оправомощените органи на Европейския съюз ще могат в определени случаи
Коментари Харесай

Газовите компании в ЕС трябва да уведомят да 1 г. властите за всички съществуващи договори


Оправомощените органи на Европейския съюз ще могат в избрани случаи да се срещнат с данните за договорите за доставки на газ за Европа. Законът, който регламентира това, беше признат в Европейски Съюз в понеделник.

Съветът на Европейски Съюз одобри в понеделник модифицираният правилник, отнасящ се до ограниченията за гарантиране сигурността на доставките на газ. Законодателният акт ще влезе в действие четири дни след публикуването му в Официален вестник на Европейския съюз. Законопроектът е един от детайлите за основаване на Енергиен съюз в Европейски Съюз.

Новите правила

Новите правила целят усилване на съдействието на страните от Европейски Съюз при положение на рецесия с доставките на синьо гориво. Освен това той отваря достъпа на управляващите от Европейски Съюз до информация за газовите контракти, които са от голяма важност за сигурността на газоснабдяването в Европейски Съюз. Целта на новите правила е усилване на енергийната сигурност на Европейски Съюз и понижаване на зависимостта й от трети страни, както и ефикасна и бърза реакция при положение на рецесия.

Текстовете на новия закон регламентират и уговорките на газовите компании към групата „ предпазени консуматори “. Според текста, способените управляващи в страните от Европейски Съюз би трябвало да изберат газови компании и да ги помолят да подхващат ограничения за обезпечаване на доставки на газ за т. Нар. „ предпазени консуматори “. Става въпрос да вземем за пример за интервал на доста ниски температура, доста високо търсене на газ и при положение на нарушение на работата на газова инфраструктура.

Защитени консуматори и ограничения

Старините от Европейски Съюз би трябвало да дават на Европейска комисия определенията си за „ предпазени консуматори “. Към такива клиенти, съгласно закона може да се отнасят както частни консуматори, по този начин и някои доста значими обществени служби, дребен и междинен бизнес.

Законът планува основаване на районни рискови групи в страните от Европейски Съюз, като една страна може да влиза в няколко такива групи. На равнище група би трябвало да бъде направена оценка на рисковете за сигурност на газоснабдяването. Освен това способените управляващи на всяка страна от Европейски Съюз би трябвало да направи и национална оценка на тези опасности.

Законът допуска всяка страна да дефинира превантивни дейности с ограничения за премахване, или намаляване на рисковете. Плановете би трябвало да са съобразени и на районно равнище. Те би трябвало да бъдат показани пред Европейската комисия в период до 1 март 2019 година, се споделя в документа. Европейска комисия в разстояние на 4 месеца след приемане на данните за проектите да направи оценка и да показа мнението си.

Съседни страни

Новото контролиране касае и някои нови условия и към инфраструктурата на страните от Европейски Съюз, в това число и опцията за реверсивни доставки. В документът се разяснява, че в такива случаи може да се изискват и разноски.

Законът планува и механизъм на взаимност сред страните от Европейски Съюз. Това значи, че при положение на пораждане на изключителна обстановка с газоснабдяването в една или друга страна от Европейски Съюз, тя да може при избрани случаи да получава газ от прилежащите страни. За тазовата помощ ще се заплаща.

Договори

Според текстовете на новия закон, управляващите от страните в Европейски Съюз ще могат в избрани случаи да насочат питания към фирмите, работещи в областта на газа за договорите за покупка на синьо гориво. Това ще се прави за по-добра преценка на обстановката, обвързвана с газоснабдяването в страните от Европейски Съюз, които са с контракти. За да може да се направи вярна преценка на обстановката се позволява опцията за даване на избрани елементи по към този момент подписани контракти за доставка на газ с трансгранично измерение и със период повече от една година (дългосрочни договори). Детайлите може да касаят – период на контракта, годишни размери за доставка на газ, пунктове за доставка, минимални дневни и месечни количества, условия за прекратяване на доставките, а също по този начин и информация дали подобаващ снабдител реализира повече от 28% от нужното гориво за ползване. Информация ще се дава и при смяна на договорите, или за нови такива.

В разстояние на 12 месеца след влизането на новото контролиране в действие, газовите компании ще би трябвало да уведомят управляващите за всички съществуващи контракти, които се обгръщат от тези условия. Това касае всички търговски съглашения, имащи отношение към осъществяването на договорите за доставка на газ, като договорите може да касаят инфраструктурата, съхранението на газ или други такива, касаещи сигурността на газоснабдяването, излиза наяве още от документа. Европейската комисия ще може във всеки един миг да изисква „ даване на контракта, като се изключи информация за цената “, като задачата е „ оценка на въздействието върху сигурността на доставките “.

Всички контракти или информацията по тях, поучена в границите на новото контролиране е конфиденциална.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР