Оправдават се предупрежденията за значителни валежи и тази нощ.От началото

...
Оправдават се предупрежденията за значителни валежи и тази нощ.От началото
Коментари Харесай

Валежите на повечето места в страната ще спрат до вечерта

Оправдават се предизвестията за обилни превалявания и тази нощ.

От началото на валежната конюнктура в петък досега най-вече е валяло на Рожен - 152 л/кв.м и в Кърджали – 87, като 30 от тях са паднали през последните 24 часа.

Днес в по-голямата част от страната ще вали сняг, в източните елементи - дъжд. По-значителни ще са в Рило-Родопската област, само че до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред между 2° и 7°, в София – към 1°.

През идващото денонощие превалявания от сняг ще има основно в Източна България. В западната половина от страната денем ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа до сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 0° и 5°.

В планините ще е най-вече облачно и мъгливо, а превалявания от сняг се чакат основно в Източна Стара планина и Странджа.

Ще бъде прохладно, ще духа до сдържан, в източните региони краткотрайно мощен североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Облачно ще бъде и в по-голямата част от Балканите, с превалявания от сняг в централните и източните региони. Без превалявания ще остане на юг, а там след обяд и облачността ще се раздира и понижава.

С превалявания ще бъде и в доста региони от Европа. Предимно слънчево ще е в Южна Франция, на Пиренейския полуостров и Италия. Максималните температури в европейските столици ще бъда от 0° в Москва до 16° в Мадрид.

У нас, през идващите няколко дни температурите ще се задържат по-ниски от нормалните, като минималните ще са сред минус 3° и 2°, оптималните - най-често сред 0° и 5°. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания, в множеството региони - от сняг. Ще има условия и за навявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР