Оправдават се очакванията за слънчево време и много по-високи от

...
Оправдават се очакванията за слънчево време и много по-високи от
Коментари Харесай

Сняг, дъжд и много силен вятър - вижте времето на Коледа

Оправдават се упованията за слънчево време и доста по-високи от типичните за края на декември температури в празничните дни. Но преди този момент – краткотрайно захлаждане, превалявания от дъжд и сняг и доста мощен вятър.

Предупреждение за рисково мощни пориви е оповестено през днешния ден на всички места в Северна България, както и в областите Перник, Кюстендил и област София.

В първия ден от астрономическата зима оптималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 5°. Ще има и превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет и източните региони, в обособени региони ще се образуват и поледици, а със захлаждането в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. Вечерта преваляванията ще спрат, а от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава.

През нощта валежи от дъжд ще има в Северозападна България, а в в планините ще вали сняг. Вятърът ще е до сдържан от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред минус 3° и 4°, в София - към минус 1°.

Утре оптималните ще са сред 6° и 12°, в София - към 7°. Валежи от дъжд се чакат тук-там в Северна България, като в Лудогорието и Предбалкана преваляванията ще са от дъжд и сняг. Ще бъде още по-ветровито със мощен, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - плевел вятър от запад-северозапад.

И по Черноморието ще духа мощен и плевел вятър. Ще бъде облачно, тук-там по северното крайбрежие с превалявания от дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Много прохладно време и в планините . Ще духа плевел и ураганен северозападен вятър. Ще бъде облачно и основно в масивите от Западна България ще има превалявания от сняг. Максималните температури ще се намалят и ще са сред минус 4 и 3 градуса.

В неделя облачността ще се раздира и понижава, след обяд над по-голямата част от страната до слънчево време. Ще остане прохладно, повече в Дунавската низина и в Източна България. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР