Оправдаха се очакванията за по-топло време тази сутрин, с температури

...
Оправдаха се очакванията за по-топло време тази сутрин, с температури
Коментари Харесай

Интензивни валежи от дъжд се очакват на много места в страната

Оправдаха се упованията за по-топло време тази заран, с температури от 5 до 11 градуса, както и за превалявания. Най-големи са количествата досега в северозападните региони, където първо заваля, а по най-високите планински елементи преваляванията са от сняг.

За разлика от минималните, оптималните температури ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, от 9 до 14 градуса. Ще духа слаб, в Североизточна България и на морския бряг - сдържан североизточен вятър. В следобедните часове и през нощта на доста места в страната ще вали дъжд, по-интензивно в крайните югоизточни региони, където е оповестено предизвестие за обилни количества, до към 35 литра на кв. метър.

След среднощ преваляванията ще отслабват. Ще духа до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен североизточен вятър, който до сутринта ще отслабне,

Утре валежи ще има единствено на обособени места, най-вече слаби и основно преди обяд. Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 6 на североизток до 14 градуса на югозапад, в София - към 9 градуса.

И по Черноморието ще превалява към момента основно преди обяд. Вятърът преди обяд ще е сдържан до мощен от североизток, по-късно денем ще отслабва. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Облачно и мъгливо време и в планините, тук-там със слаби превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг.

Ще духа сдържан, след обяд - мощен западен вятър. Температурите по върховете ще са към нулата.

С понижението на облачността, минималните температури в петък едва ще се намалят, само че денем със слаб, в източните региони сдържан югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух и оптималните краткотрайно ще се покачат. В следобедните часове още веднъж ще завали, като през нощта против събота преваляванията ще обзет цялата страна.

В събота се чакат обилни количества, като с идното захлаждане още преди обяд в северозападните региони, до края на деня на всички места в Западна и Централна България, а през нощта против неделя - и в източните региони, дъждът ще премине в сняг.

Ще се образува снежна завивка и в композиция със мощният северозападен вятър ще има условия за преспи и навявания. В неделя преваляванията ще стопират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР