Опозореният с наркоафера олимпийски шампион по щанги от Сидни’2000 Гълъбин

...
Опозореният с наркоафера олимпийски шампион по щанги от Сидни’2000 Гълъбин
Коментари Харесай

Животът на Гълъбин Боевски е в опасност

Опозореният с наркоафера олимпийски първенец по щанги от Сидни’2000 Гълъбин Боевски изчезна безследно. 

Запознати разкриват, че повече от месец никой не е виждал и чувал българина, който влезе в международния новинарски продан със абсурда в Бразилия през 2011-а, където бе задържан с 9 кг кокаин.

Изненадващо бе, че откакто полежа в ареста за интервал от две години без два дни, геният от Кнежа бе пуснат да се прибере в България. В опит да се скрие от света, щангистът реалокира цялата си фамилия на Иберийския полуостров. Там Гълъбин се захванал с това, което умее – станал треньор в квартален състезателен клуб, където предавал своите познания на тежкоатлет на млади испанци. 

Потънал в забвение след гигантския срам, Боевски възнамерявал да прекарва дните си надалеч от дейния публичен живот и медиите, раздухали кокаиновата история до небесата.
До наскоро всичко вървяло по проект, само че внезапно Гълъбин Боевски липсващ ненадейно, без предизвестие. Не оставил каквито и да било следи след себе си. На този стадий не е ясно къде може да е потопен и по каква причина. 

Смята се, че двукратният международен и троент европейски първенец е бил погнат от бразилски мафиоти и му се е наложило да се покрие в някое диво испанско село, в което е мъчно да бъде открит даже от органите на реда, допускат негови другари.

Не е загадка, че с цел да се измъкне от ареста в пандиза в Сао Паоло, в който трябваше да търка килия 9 години и 4 месеца поради трафика на деветте кила „ бело ”, Боевски е предал на управляващите имената на доставчиците си. По непотвърдена информация това е довело до ареста на трима високопоставени бразилски гангстери, чиито близки е допустимо да са потърсили възмездие, твърди аверът на Гълъбин.

Сагата стартира преди 11 години – на 24 октомври 2011 година, когато щангистът бе закопчан на летище „ Гуарульос ” в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 9 кг кокаин. Наркотиците бяха открити в тайници в два от трите спортни сака на малолетната му щерка Сара, която той придружавал, с цел да взе участие в интернационален шампионат по тенис. 

На щерката на именития силов спортист бе разрешено да напусне Бразилия. При разпита нашенецът излезе с най-невероятната версия – че купил куфарите от Бразилия и не знае по какъв начин опиатите са се озовали в тях.

В края на декември 2011 година шефът на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП) гл. комисар Станимир Флоров заяви, че кокаинът е бил предопределен за България и Гълъбин Боевски е щял да бъде заплатен обилно за неговото преместване. 

Според Флоров, Боевски е щял да позволи финансовите си проблеми с преместването на въпросното количество кокаин. По данни на Министерство на вътрешните работи щангистът е трябвало да получи сред 250 и 300 000 евро за „ услугата ”.
Източник: Уикенд
 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР