Опозицията в Гърция не успя да свали правителството на Кириакос

...
Опозицията в Гърция не успя да свали правителството на Кириакос
Коментари Харесай

Опозицията в Гърция не успя да свали правителството на Кириакос Мицотакис

Опозицията в Гърция не съумя да смъкна държавното управление на Кириакос Мицотакис. Кабинетът на консервативната партия " Нова Демокрация " получи поддръжка от болшинството в Народното събрание, съобщи БНР.

Вотът на съмнение беше провокиран от опозиционната Сириза и беше ориентиран против държавното управление на Мицотакис за нелегално подслушване на министри, депутати от опозицията и ръководители на военните сили на страната.

Скандалът с подслушването стартира с водача на социалистите Никос Андрулакис и последователно бяха разкрити още имена на следени видни политически лица.

Социалистите разясниха, че има опасност за демокрацията от държавно управление, което не съблюдава закона за следене на лица, свързани с националната сигурност.

Лидерът на комунистите изрично съобщи, че всички деятели на партията се подслушват без позволение.

Националистите от партията " Гръцко решение " упрекнаха двете водещи политически сили в страната, че пренасочват вниманието на хората от ежедневните проблеми.

Както се очакваше държавното управление получи избор на доверие от депутатите на ръководещата партия 156 гласа, опозиционните депутати гласоподаваха срещу с общо 143 гласа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР