Опозицията в Гърция настоява правителството да премахне всички данъци върху

...
Опозицията в Гърция настоява правителството да премахне всички данъци върху
Коментари Харесай

В Гърция обмислят отпадане на всички данъци на стоките от първа необходимост

Опозицията в Гърция упорства държавното управление да отстрани всички налози върху стоките от първа нужда. Дори работещите гърци внезапно се лимитират в покупката на хранителни артикули, сочи анкета на синдикатите. 

Проучвания на синдикатите, както и анкети на медиите демонстрират, че главните хранителни артикули, както и всички артикули от първа нужда са прекомерно скъпи за гърците. Потребителите са понижили покупката на прясно месо, риба,млечни артикули и даже плодове и зеленчуци, регистрират веригите супермаркети. Опозицията упорства да се сложи таван на цените най-малко на питателните артикули, добавя БТВ.

От финансовото министерство ревизират високите цени на произвозители и търговци, оповестяват от държавното управление. До в този момент две интернационалните компании са санкционирани с по 1 милион евро за високи цени на хранителни артикули и още две компании за висока облага при продажбата на образователни материали.

Проучване на гръцките синдикати сподели, че 90% от работещите гърци са лимитирали покупката на хранителни артикули,поради високи цени.

От " Сириза " предизвестяват,че високите цени на питателните артикули водят до цялостно обедняване на гърците и упорстват да се отстранен всички налози върху най-необходимите артикули, както и върху всички артикули за деца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР