Опозицията пита водят ли се преговори в София днес Председателят

...
Опозицията пита водят ли се преговори в София днес Председателят
Коментари Харесай

Предложението на френското председателство не влезе в парламента на Република Северна Македония

Опозицията пита водят ли се договаряния в София през днешния ден
Председателят на Народното събрание на Република Северна Македония Талат Джафери не подложи на гласоподаване предлагането на координатора на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицески, който изиска на днешното съвещание на Народното събрание да бъде прегледан въпросът за договарянията със София и преговорната рамка с Европейски Съюз, препоръчана от френското председателство, написа Българска телеграфна агенция.

" Република Северна Македония е точка първа в Народното събрание на България, в нашия парламент не се разискват прeговорите. Срамно е, че за страната се приказва в други парламенти, а не в нашия ”, уточни Мицески.

Джафери изясни, че не може да подложи на гласоподаване предлагането, тъй като, с цел да се прегледа този въпрос в Народното събрание, би трябвало да бъдат импортирани съответните документи.

Според Мицески обаче документите са импортирани още в петък в комисията по европейски въпроси, а ръководителят на опозиционната партия „ Левица ” съобщи, че от две години в Народното събрание са импортирани документи " за най-горещия въпрос, само че тъй като не става дума за Косово или Албания, Джафери не счита за належащо да го поставите на разискване ”.

От държавното управление на страната през днешния ден няма информация за развиване по тематиката. За сметка на това представителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски попита: Има ли екип от министерството на външните работи, който е изпратен през днешния ден в Република България, с цел да договаря френското предложение? Вярно ли е, че този екип през днешния ден води договаряния предлагането да бъде включено в протокола за Европейския съюз? С това безмълвие екипът на Министерство на външните работи не оформя ли тъжната орис на страната, надалеч от очите на обществото? ”

На конференция в петък министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич оповестиха, че когато получат окончателното френско предложение, то ще бъде импортирано в Народното събрание, с цел да могат депутатите да се изкажат по него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР