Опозиционната партия на Грузия Единно национално движение (ЕНД) провежда пред

...
Опозиционната партия на Грузия Единно национално движение (ЕНД) провежда пред
Коментари Харесай

Протест срещу управляващите в Грузия

Опозиционната партия на Грузия „ Единно национално придвижване ” (ЕНД) организира пред постройката на Народното събрание в Тбилиси акция против дейностите на управляващите, осведомят локалните медии.

В митинга вземат участие стотици хора, които са се събрали на площада пред Народното събрание, както и на намиращия се наоколо бул. „ Руставели ”, придвижването по който е спряно. Организаторите на акцията не излизат с съответен ултиматум към държавното управление, а се упорства управляващите да изпълнят 12-те рекомендации на Европейски Съюз, нужни за приемането на статут на претендент за участие в Евросъюза. Участниците в митинга упорстват страната да следва евроатлантически външнополитически курс. Те укоряват управлението в опит да пренасочи външната си политика в интерес на доближаване с Русия. Демонстрантите развяват флагове на Грузия и на Европейски Съюз.

Към тях се причислиха и членове на младежкото придвижване на ЕНД, които организираха преди този момент шествие.

Сред настояванията на митингуващите е и освобождението на някогашния президент на страната Михаил Саакашвили и на ръководителя на телевизионния канал Mtavari Arkhi Ника Гварамиа, които опозицията счита за политически пандизчии. Пред постройката на Народното събрание е построена естрада, на която приказват водачите на опозицията. Митингът протича спокойно, а чиновниците на реда, които дежурят пред Народното събрание, са зад ограда, която ги отделя от уредниците на митинга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР