Оповестяването на междинните резултати от социологическите данни в изборния ден

...
Оповестяването на междинните резултати от социологическите данни в изборния ден
Коментари Харесай

Социолог: Оповестяването на междинните резултати в изборния ден не могат да обърнат резултата

Оповестяването на междинните резултати от социологическите данни в изборния ден не могат да извърнат резултата. Това сподели за обзорното предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ социологът и шеф на социологическа организация АФИС Юрий Асланов по отношение на концепцията на ГЕРБ за отпадане на възбраната за разгласяване на социологически данни в изборния ден.
„ В множеството европейски страни това не е позволено. Този спор би трябвало да се води по дълготрайно и законодателните решения да не се взимат по този начин бързо, тъй като могат да усилят така и така високото съмнение към изборния развой у нас. Дали може да обърне вота е комплициран въпрос. Публикациите въздействат на вота, само че въздействието им е пресилено. Чак да обърне резултатът такава обява не може “, сподели социологът.
Според Юрий Асланов към 90 % от гласоподавателите, които ще идат до урните са взели своето решение преди изборния ден. Колкото до по този начин наречените “мъртви души “, съгласно него те са към 2,5 милиона и имат отношение единствено при провеждането на референдуми и първият тур на президентските избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР