Оплют. Мразен. Изоставен. Възхваляван. Позлатен. Боготворен. Фабио Куалярела е личност

...
Оплют. Мразен. Изоставен. Възхваляван. Позлатен. Боготворен. Фабио Куалярела е личност
Коментари Харесай

Дано кръстят вино на Куалярела

Оплют. Мразен. Изоставен.

Възхваляван. Позлатен. Боготворен.

Фабио Куалярела е персона на крайностите . Към него постоянно се е гледало със мощна обич или ненавист. Постоянно на двата полюса - златната среда е непозната земя. Нека си напомним историята на голмайстора точно на неговия 36-ти рожден ден.

25.11.2018

Сампдория против представящия се нерешително Дженоа на " Луиджи Ферарис ". Мачът е по-специален. Това е дербито на Геноа - конфликт с доста богата история. Познато е като " Derby della Lanterna " (прев. " Дербито на морския фар " ). Единствената влиятелна борба в Италия сред клубове от пристанищен град. От тези, които почитателите чакат с неспокойствие. Броят дните, а след това и минутите до първия съдийски сигнал.

Ултрасите на домакините са се подготвили уместно.
 Снимка 403488
Източник:

Вдигат неповторима хореография. В чест на 125-та годишнина от основаването на обичания тим. " Грифоните " се надяват да я отпразнуват с победа... а последователите на Сампдория? Представителите на " Ultras Tito Cucchiaroni ", една от най-старите фракции на Ботуша (1969), нямат самообладание да скапват празника на " безконечния зложелател ". Няма по какъв начин да не помнят голямото " заравяне ", което им бе проведено от почитателите на Дженоа.

Над 30 хиляди се стекоха по улиците на пристанищния град, с цел да празнуват отпадането на Сампдория в Серия " Б " през 2011 година.

Атаката на Самп води ветеранът Фабио Куалярела. От началото на сезона има 4 гола в 11 мача, само че състезател с неговия опит постоянно взема решение сходни мачове. Едното от упоменатите 4 попадения бе във вратата на Наполи (3:0) и е кандидат за гол на годината .

Не бяха минали повече от 8 минути от началото на конфликта и Фабио прати в възторг трибуната с почитатели на гостите. Запомнете този миг .

А какво е едно дерби без дузпа? Топстрелецът Кжищоф Пьонтек бе невъзмутим за 1:1 от " бялата точка " в 17-та минута. Така и приключи мачът. Точките бяха поделени, а разногласието за Генуа ще продължи през пролетта.
 Голмайсторът, за който всички приказват
Голмайсторът, за който всички приказват

Това е Кжищоф Пьонтек

04.07.2010

" Предател, в никакъв случай не помисляй да се върнеш в Неапол ", гласят най-безобидните реплики към Фабио.

Преди към седмица е подписал с ненавиждания от южняците Ювентус . Местното момче, което почитателите възпяваха в своите песни. Те бяха възлагали толкоз очаквания на него, а единствено за момент се трансформира в Юда . Година след сбъдването на детската си фантазия - автограф с Наполи, Куалярела напусна родния си град и заби нож в гърба на хората, които го боготворяха.

Само нападателят знаеше какво му е.

Познатият рефрен от имитация на Валери Божинов важи в цялостна мощ за съответната обстановка. Фабио е жертва на жесток душевен тормоз. Ежедневно се буди в призрачен сън. Затваря се в черупката си и стопира да поддържа връзка, не е същият човек.
 Снимка 255932
Източник:

Историята е почтена за холивудска екранизация.

От самото идване в Неаполския залив футболистът е жертва. Първоначално със смс-и и писма. Безскрупулният нападател продължава да дълбае в персоналното пространство на тогавашния национал на Италия.

Не го оставят да диша.

Оказва се, че работи за полицията в Неапол. В отдела за пощенски и цифрови закононарушения. В дълъг интервал Куалярела е руган и потъпкван душевен от него, а по-късно и от почитателите на Наполи. Те го ненавиждат за това, че напуща обичания им клуб. Не знаят, че нападателят бяга. Бяга от проблемите, от терора.

След това е различен човек.
 Снимка 281735
Източник:

31.1.2019

Ако четете деликатно, сте запомнили момента, в който Куалярела бележи за 1:0 против Дженоа.

От 3 месеца нападателят не е спирал да вкарва!

Реализира 14 гола в 11 следващи мача от италианската Серия " А ". Преди дербито бе санкционирал Милан и Торино. Нападателят продължава да бележи гол след гол, а почитателите на Сампдория към този момент броят дните до идващия мач. Противникът е до болежка прочут. Наполи.

Тази събота (02.02) на " Сан Паоло " ще ври и кипи. Домакините са мощно фаворизирани от букмейкърите, само че дали на Фабио му пука? Още с излизането си на терена ще бъде " поздравен " от неаполитаните. Можем да сме сигурни, че това единствено ще го стимулира . При първата им среща по-рано през сезона бе освиркван и псуван... минути по-късно вкара оня гол с пета.

Дори и немислимата голова серия да завърши, Куалярела си е " евъргрийн ". Миналия уикенд изравни върха на Габриел Батистута, който означи в 11 следващи турнирни мача през 1994 година (с Фиорентина).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР