Опитват да пробият край град КременнаяСпоред анализатори новото настъпление е

...
Опитват да пробият край град КременнаяСпоред анализатори новото настъпление е
Коментари Харесай

Руските войски засилват атаките в Източна Украйна

Опитват да пробият край град Кременная
Според анализатори новото нахлуване е почнало

В Брюксел Зеленски изиска още оръжия, в това число изтребители

Руските сили доста са засилили офанзивите си в Източна Украйна и пробват да пробият украинската защита покрай град Кременная. Това заяви през днешния ден Сергий Гайдай - регионален шеф на Луганска област, съобщи Ройтерс.

Според него украинските военни удържат позициите си в региона на Кременная - град, който съветските сили управляват от месеци.

“Мога да потвърдя, че има доста нарастване на офанзивите и обстрела. И че в посока на Кременная те се пробват да надградят триумфа си, като изтласкват отбраняващите се сили ”, сподели Гайдай.

Ако съумеят да пробият украинските линии край Кременная, съветските сили ще се приближат до доста по-големия град Краматорск. Киев счита, че съветските сили се стремят да поемат цялостен надзор над Луганска и Донецка област в промишления регион Донбас и от там да стартират нова огромна атака. Според някои западни военни анализатори новото нахлуване на Москва към този момент е почнало.

“Нуждаем се от тежко съоръжение и артилерийски муниции - тогава ще можем освен да поддържаме защитата, само че и да създадем добра контраофанзивна интервенция ”, сподели Гайдай.

За потребността на Украйна от още оръжия, в това число и изтребители, приказва през днешния ден и президентът Володимир Зеленски, който бе на посещаване в Брюксел.

“Благодарен съм на всички вас, които помагате, признателен съм на всички, които схващат какъв брой доста Украйна се нуждае в този момент от тези благоприятни условия. Имаме потребност от артилерийски оръжия, снаряди за тях, съвременни танкове, ракети с огромен обхват, съвременна авиация ”, сподели Зеленски пред европейските водачи, събрали се на среща на върха през днешния ден, която ще продължи и на следващия ден.

Макар страните от Европейски Съюз да са доставили огромно количество оръжия на Киев, те още не са се заели да изпратят изтребители и ракети с по-голям обхват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР