Опитният селекционер на националния отбор на Иран Карлош Кейрош заяви

...
Опитният селекционер на националния отбор на Иран Карлош Кейрош заяви
Коментари Харесай

Кейрош: Надявам се следващия Мондиал е да по-малко политически

Опитният селекционер на националния тим на Иран Карлош Кейрош съобщи на конференция през днешния ден, че се надява идващото Световно състезание да предложи по-малко политика и повече футбол, като има по-добри способи да се употребява спорта за нещо хубаво в света.

Тимът на Кейрош е разкъсван от политически въпроси, а конференцията във връзка утрешния мач със Съединени американски щати в група " В " през днешния ден не направи изключение. Много протестиращи желаеха футболистите да застанат на тяхна страна в политическите спорове с религиозните ръководещи страната.

Португалският експерт беше запитан за решение на футболната федерация на Съединени американски щати, която демонстрира националното знаме на Иран в обществените медии без емблемата на Ислямската република в символ на взаимност с протестното придвижване, предава АП.

" Аз към момента считам, че мога да победя в тези ментални игри и офанзиви. Надявам се, че... събитията към това Световно състезание ще бъдат урок за всички нас в бъдеще и ще научим, че нашата задача е да сътворяваме занимания и за 90 минути да вършим хората щастливи, а не да усилваме проблемите, които така и така са непотребни, съобщи Кейрош.

След като иранците стартираха Мондиала с тежко проваляне с 2:6 от Англия, треньорът беше гневен. Той назова тормоз и политически напън, които са отвлекли вниманието на неговия тим, който е подложен на критика, че не приказва изрично за гибелта на протестиращи, а някои иранци ги упрекват, че са застанали с управляващите. Преди самото Световно състезание даже имаше апели Иран да бъде изваден от шампионата като наказателна акция против държавната власт в Ислямската република.

Но иранците се оправиха с Уелс с 2:0 с два късни гола във втората си среща, с цел да стигнат до съдбоносен мач със Съединени американски щати за присъединяване в идната фаза.
Кейрош сподели, че има време и място да се употребява футболът, за въздействие върху света, и получи овации от публицисти, когато приказва за " вълшебни моменти ", резултат от обикновен жест като даването на футболни топки на небогати деца в Африка. " Ние сме солидарни с филантропичните дела по целия свят ", сподели той.

В едвам завоалирана отпратка към Съединените щати той добави: " Вие говорите за човешки права, расизъм, деца, умиращи в учебни заведения със пукотевица, което не мога да приема за обикновено в 21-и век. Ние сме солидарни с всички тези дела. Но тук нашата задача е да донесем усмивки на всички хора за 90 минути с играта си на терена. И на следващия ден сме фокусирани върху това ", съобщи още Кейрош.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР