Опитите за телефонни измами са зачестили изключително много през последните

...
Опитите за телефонни измами са зачестили изключително много през последните
Коментари Харесай

Полицията предупреждава: Зачестиха опитите за телефонни измами

Опитите за телефонни измами са зачестили извънредно доста през последните седмици. За това предизвестяват от полицията. На ден се записват десетки позвънявания към поданици на София по познатата скица, че се организира полицейска интервенция и е належащо подпомагане.
„ Министерство на вътрешните работи не се обажда на хората, не желаеме пари и полезности ”, акцентира гл. контрольор Стефан Попов. Той изясни, че все още са настоящи и други остарели схеми – като тази с потърпевш непосредствен. За последните три месеца на територията на столицата за телефонни измами са арестувани петима души.
СДВР залови и тайфа, принудила възрастен мъж да ѝ даде 13 700 лв.. „ Задържаните жена и мъж са взели участие като мулета. Конкретната машинация е почнала на 12 декември, когато получихме сигнал, че възрастен човек е предал на два пъти разнообразни суми. След като ние се включихме, установихме, че измамата продължава. На 13 декември, взаимно с сътрудниците от 1 районно управление (на МВР), направихме организация и при следващото предаване на сума, задържахме двете лица в София ”, изясни гл. инсп. Попов.
Извършителят на телефонната машинация се показал за служител на реда. Действията на органите на реда в този момент са ориентирани към достигането на уредника. По неофициална информация на NOVA парите към този момент са достигнали до него. Гл. инсп. Попов разясни, че през последните месеци преобладаващите случи на измами са осъществени със симкарти на румънски оператори.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР