Опити за провокация, политически действия за дестабилизация на страната и

...
Опити за провокация, политически действия за дестабилизация на страната и
Коментари Харесай

Цветанов за протестите: Гражданите да изберат – хаос или стабилност

Опити за провокация, политически дейности за дестабилизация на страната и стрес за прибиращите се вкъщи деца – това видя ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във вчерашните огромни митинги против високите цени на горивата и неприятните условия за живот в България.

„ На днешният съдружен съвет имахме опцията да приказваме за всичко протичащо се в страната и за много от тенденциозните подходи, които някои осъществят, с цел да дестабилизират страната”, разяснява пред публицисти някогашният силов министър.

По думите му през вчерашния ден е имало опити за провокация и конфликти сред прибиращите се жители и протестиращите: „ Имаше доста фамилии, които се прибират с децата си и бяха блокирани в продължение на няколко часа”.
Бензинът в България наподобява евтин… единствено поради Данък добавена стойност и акциза в Европа Същото е и ситуацията с дизеловото гориво
Финансовият министър Владислав Горанов акцентира, че прогнозите са цените на суровия нефт да се стабилизират и дори леко да паднат. „ Не е изключена среща с петролната и газовата асоциация, с цел да се разиска веригата на доставки, да се реши и да се потвърди на българските жители, че това са нивата, които могат да се ползват в пазарна икономика”, уточни той.

„ С информираността на българските жители и това, което вършим като политики, всеки може да избере – дали да имаме политическа рецесия и безпорядък, или да имаме стабилност”, акцентира Цветан Цветанов.



Той акцентира, че образуването на цената на горивата не е функционалност на държавното управление, само че той трансферира този въпрос на… Комисията за енергийно и водно контролиране: " В страната има институции които реализират нужния надзор и дават съответните позволения – образуването на цената на горивата не е функционалност на държавното управление, образуването на цената на горивата е функционалност на комисията КЕВР и комисията КЕВР е определена от българския парламент по този начин, че да бъде равноотдалечена както от законодателната, по този начин и от изпълнителната власт... Даже и КЕВР, както сподели Влади (Горанов, който суфлира зад него), не е виновна за цената ".

„ Гражданска” за 1000 лева няма

Нито сега, нито в прогнозите за идната година съществува „ Гражданска отговорност” за 1000 лева, акцентира Цветанов. Той акцентира, че повдигането на налозите за старите коли в парично изражение е малко: „ 1 лева на месец или 80 ст. на месец не са от значение”.
Протестиращи: Искаме България да стане хубаво място за живеене Политици се пробват да ги "ухажват ", само че уредниците не желаят да се разпознават с тях
За наложителната застраховка Владислав Горанов уточни, че не престават диалозите дали и какви предели да се сложат на неимуществените искания.

Представителят на „ Обединени патриоти” Ангел Джамбазки акцентира, че сегашната обстановка „ отваря вратата за застрахователни измами в съществени размери”, като „ най-малко 40 роми са получили стрес и уплах”.

Новата интрига

Джамбазки разгласи още едно решение на съвета – България да не се причисли към следващ изчерпателен интернационален документ, Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации.

Става дума за съгласувана практическа политика за подредено и заслужено ръководство на потоците бежанци и мигранти, която не е обвързвана с съответни правни отговорности за всяка от подписалите страни.

Въпреки това, първо Българска социалистическа партия, а в този момент – и националистите във властта, съзряха в пакта интрига за поощряване на миграцията и превръщането й от незаконна в легална.

„ Този документ би бил грозящ за националния ни интерес, днешното ни решение е извънредно положително за България”, съобщи определеният в Европарламента като представител на Вътрешна македонска революционна организация и „ България без цензура” Ангел Джамбазки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР