Опитът на новозеландски супермаркет да използва за планиране на храненето

...
Опитът на новозеландски супермаркет да използва за планиране на храненето
Коментари Харесай

Приложение за готвене с изкуствен интелект предложи рецепта за ястие с газообразен хлор

Опитът на новозеландски супермаркет да употребява за обмисляне на храненето взе непредвиден поврат и докара до предписания за рискови и евентуално смъртоносни ястия, оповестява The Guardian.

Приложението за изкуствен интелект, създадено от веригата супермаркети Pak `n` Save, има за цел да помогне на клиентите да бъдат изобретателни в потреблението на разнообразни съставки. Предложенията на приложението обаче бързо станаха притеснителни, когато то предложи предписания за " сандвичи с токсичен самун ", " ароматна водна примес ", която отделя хлорен газ, и " метанолово самодоволство " - френски тост с усет на терпентин.

Потребителите на обществените медии споделиха своите странни и рискови находки, получени вследствие на опити с разнообразни предмети за бита. В супермаркета признаха за казуса и обявиха, че ще усъвършенстват системата, с цел да покачат сигурността.

Те подчертаха, че ботът е предопределен за консуматори на възраст над 18 години и предизвестиха, че рецептите му не се ревизират от хората.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР