Опитът да се дестабилизира парламентарната република след легитимно проведени избори,

...
Опитът да се дестабилизира парламентарната република след легитимно проведени избори,
Коментари Харесай

Димитър Найденов: Свидетели сме на уникален синхрон между действията на прокуратурата и президента

Опитът да се дестабилизира парламентарната република след законно извършени избори, по всякакъв начин да се пречи на партиите да сформират постоянно държавно управление, е в съвършен синхрон сред президентската власт и основния прокурор, който внезапно прогледна за превзетата страна. Такава теза разви националният представител от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Димитър Найденов в ефира на Евронюз.
По думите му още от назначението на Иван Гешев на поста основен прокурор " Демократична България " твърди, че той е безусловно неприспособим за тази служба. И добави, че неговото премахване в този момент с изключение на наслада, носи и мъка.

" Отстраняването на Гешев от Висш съдебен съвет е вярно решение. Но има една мъка от това, тъй като той не беше отхвърлен по демократични процеси, които вървят в прокуратурата, а просто хората, които го назначиха, същите си го махната, тъй като в един миг той престана да им бъде чадър ", сподели Найденов.

Според депутата от Бургас президентът Радев се възползва от политическата рецесия в страната в последните две години. По думите му вместо да постави старания за основаването на постоянен кабинет, Румен Радев възпира процеса за по-дългосрочно ръководство.

" Служебното държавно управление на Радев трябваше единствено да провежда изборите, а се оказа, че той две години ръководи и дефинира дълготрайни политики на страната, провежда публични поръчки, харчи обществени средства, и толкоз доста му хареса, че в този момент му е мъчно да се откаже ", добави Димитър Найденов.

Той съобщи, че задачата за дълбока правосъдна промяна е на път да бъде осъществена. " На прага сме за реализиране на болшинство в Народното събрание, което да поддържа правосъдната промяна. ГЕРБ и Движение за права и свободи дадоха обществено заричане, че ще я поддържат с нужните промени в конституцията. Ако не го създадат, за следващ път ще излъжат българските гласоподаватели ", уточни Найденов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР