Опит за блокиране на машините за гласуване с вкарване на

...
Опит за блокиране на машините за гласуване с вкарване на
Коментари Харесай

Полицията проверява сигнали за умишлено блокиране на машини в страната

Опит за блокиране на машините за гласоподаване с вкарване на картата на няколко пъти на няколко места в страната. Сред тях е и изборна секция в Монтана.

В Младежкия дом в Монтана има две секции. В една от тях е станал случаят, когато възрастен мъж се е опитал да блокира машина за гласоподаване с картата за вота. Той почнал и да спори с членовете на СИК и да пита по какъв начин тъкмо да гласоподава за избрана партия.

Машината е блокирала за малко, само че казусът е бил отхвърлен с рестартиране с карта на член на СИК. Мъжът самичък се е отказал да гласоподава и си е тръгнал. По случая е формиран протокол.

Вътрешният министър направи коментар, че сходни обстановки е имало и на други места в страната.

" Имаме такава информация, сведохме я до всичките си чиновници по места, дали сме указания в такива случаи да бъде осъществена незабавна инспекция и да се види дали тези изказвания са правилни. Ако тези изказвания не са правилни, да се търси този, който е предиздвикал въпросните жители да настояват сходни манипулативни обстоятелства ", съобщи Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

В област Монтана към този момент няма сигнали за изборни нарушавания. По последни данни изборната интензивност е 12,84%. В Лом и Монтана тя е измежду най-ниските за региона - към 11%.

Вижте повече в директното включване на Айше Сали
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР