Описват щетите от пороя във Варна20 къщи, 4 болници и

...
Описват щетите от пороя във Варна20 къщи, 4 болници и
Коментари Харесай

Описват щетите от пороя във Варна

Описват вредите от пороя във Варна 20 къщи, 4 лечебни заведения и 4 детски градини са наранени от проливните дъждове във Варненско през вчерашния ден. Няма бедстващи и потърпевши хора , посочи за Дарик регионалният шеф Стоян Пасев.
 

" Тежко беше ситуацията в две общини - Варна и Аксаково, като в Аксаково бяха наранени селата Климентово и Куманово " , сподели Стоян Пасев. Той изясни, че стихията е нанесла вреди по 12 къщи в Климентово и 8 в Куманово . " По данни на локалното население е минало нещо като ураган, дали е щорм или мощен вятър ", сподели регионалният шеф за село Куманово. Пасев акцентира, че н е всички къщи са с отвеян покрив, а единствено една. 

Обществените здания във Варна, наранени от пороя, са четири лечебни заведения - мазите на Окръжна болница и АГ-болницата и две ДКЦ-та, и четири детски градини . Заради пороя е имало подадени 80 сигнала, като на 30 службите са се отзовали , а другите са оттеглени след това . Сигналите били за наводнени мази.



Щетите би трябвало да бъдат разказани до края на деня . В момента се почистват и всички шахти на територията на региона. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР