Оперната прима Веселина Кацарова започна своя първи международен майсторски клас

...
Оперната прима Веселина Кацарова започна своя първи международен майсторски клас
Коментари Харесай

Веселина Кацарова: Обичам младите певци, на които мога да показвам много

Оперната прима Веселина Кацарова стартира своя първи интернационален майсторски клас по оперно пеене в родния си град Стара Загора. На 27 август беше прослушването на младите артисти, измежду които тя избра 13 дейни участници от разнообразни страни: България, Франция, Съединени американски щати, Китай и други

" Това за мен е доста вълнуващо - неспокойствие, което даже не мога да опиша с думи! Аз имам зад граница опит в майсторски класове, които съм правила, само че в България е изключително възприятието, тъй като е на родна земя и тъй като е в моя роден град. " - това показа певицата в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " в първия ден от работата си със своите избраници.

Курсът ще продължи до 7 септември и ще приключи с галаконцерт на участниците с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков. Веселина Кацарова, която е и артистичен шеф на оперния спектакъл в града, планува присъединяване на изявени артисти от майсторския клас в спектакли на трупата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР