Оперната прима Соня Йончева отправи покана към млади български дизайнери

...
Оперната прима Соня Йончева отправи покана към млади български дизайнери
Коментари Харесай

Соня Йончева покани български дизайнери да създадат тоалетите ѝ за концерта с Доминго в София

Оперната прима Соня Йончева насочи покана към млади български дизайнери да основат тоалетите ѝ за концерта с Пласидо Доминго в края на август в София. В състезанието могат да се включат и студенти от компетентност „ Мода “, а премията е в размер на 2 000 лв. и mрестижа реализатор от подобен международен сан да облече две рокли по време на присъединяване си, основани от български дизайнер. 

За първи път звезди от такава големина ще пеят в сърцето на София. Българска оперна прима Соня Йончева, която прави внушителна кариера по международните оперни театри, ще излезе под намерено небе в 20.00 часа на особено построена сцена пред катедралния храм „ Свети Александър Невски “ на 31 август дружно с Доминго. Двамата ще изнесат галаконцерт с известни арии от фамозни опери, подбрани особено за българската аудитория, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.  

И на тази сцена в края на лятото Соня Йончева ще облече две рокли, които занапред млади български дизайнери ще създадат особено за случая, сподели Атанас Маев, част от мениджърския екип на оперната прима у нас, и посочи, че ограничавания в избора на материя и цветове няма. 

Новият албум на Соня Йончева „ Прераждане “, който излезе предишния месец, оглави класациите на Германия и Амазон в раздел „ Класическа музика “. В плана си Йончева е присъединила и българската национална ария „ Заблеяло ми агънце “. 

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР