Операцията е в ход - Министерството на отбраната подпомага процеса

...
Операцията е в ход - Министерството на отбраната подпомага процеса
Коментари Харесай

Българските БТР-и потеглят към Украйна СНИМКИ

Операцията е в ход - Министерството на защитата подкрепя процеса по даване на Украйна на БТР-ите на Министерство на вътрешните работи. Това написа във Facebook министърът Тодор Тагарев.

В края на м.г. Народното събрание реши, отхвърляйки несъгласие на президента, България да даде безплатно бронирана транспортна техника на Украйна. Тези машини са дадени на основаните Вътрешни войски 80-те години и не са употребявани от жандармерията.

а Министерство на вътрешните работи те изрично са с отпаднала нужда, сподели тогава Тагарев. Според него украинската войска не може да тръгне в офанзива с тези машини, само че те биха им послужили в избрани условия.

Около 100 бронетранспортьора от складовете на Министерство на вътрешните работи ще прати България като помощ на Украйна, разгласи националният представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев през юли предходната година.

Споразумението е подписано в осъществяване на решението на Народното събрание от 21 юли 2023 година за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна. Със съглашението на украинската страна ще бъде предоставена бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Само преди дни министърът на защитата Тодор Тагарев разяснява, че танковете към момента са у нас, защото превозването им до Украйна ще коства много скъпо на държавния бюджет.



 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР