Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура; задържани са

...
Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура; задържани са
Коментари Харесай

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата

Операцията е извършена под управлението на Специализираната прокуратура; арестувани са 18 участници в незаконната активност, на 7 от тях са повдигнати обвинявания за закононарушение по чл.321 от Наказателен кодекс. Служители на ГДБОП и териториалните й служби в Хасково, Кърджали и София организираха профилирана полицейска интервенция за обезвреждане на проведена незаконна група, превеждала чужденци през границата на страната и подпомагала тяхното престояване у нас - закононарушения по член 321, вр. чл.208 и член 281 от Наказателния кодекс.

В хода на дейностите по следствието са претърсени 15 адреса на територията на област Хасково и Годеч, както и два автомобила. Иззети са голям брой мобилни телефони, сим карти, парични суми и други движимости и предмети, имащи отношение към документирането на незаконната активност на групата. Задържани са 18 души. На седем от тях - български, турски и сирийски жители, са повдигнати обвинявания за закононарушение по чл.321 от Наказателен кодекс. На петима от обвинените е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража ", а на други двама - мярка за неотклонение „ парична гаранция ".

Работата по документирането и доказването на незаконната активност на групата продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР