Операция. Сега: Стоян Зайков се самоубил след престрелка с полицията

...
Операция. Сега: Стоян Зайков се самоубил след престрелка с полицията
Коментари Харесай

Преглед на печат

Операция. " Сега ": Стоян Зайков се самоубил след престрелка с полицията край Долна баня

Заподозреният за двойното ликвидиране в Костенец Стоян Зайков е открит в региона на Долна баня, край цех за преработване на олово-съдържащи боклуци и оловни акумулаторни акумулатори. Именно там бил обкръжен от сили на жандармерията и Специализирания отряд за битка с тероризма. Имало е престрелка с служители на реда, след което Зайков се е самоубил. Нямало потърпевши чиновници на Министерство на вътрешните работи.

На място дойдоха вътрешният министър Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. " В момента изчакваме да пристигна група за следствие и оттук насетне сме под юрисдикцията на прокуратурата. Искам да благодаря на сътрудниците, които 20 дни не са се прибирали, а непрекъснато бяха в гората. Вече могат да си отдъхнат и жителите на обитаемоте места, тъй като бяха под заплашителен стрес. Разговарях със чиновниците ни. При опит да бъде арестуван, Зайков е разкрил пукотевица, на която е отвърнато по-скоро предупредително. Според тях изстрелите, които те са произвели, не са били по посока на търсения. По-скоро е било предупредителна пукотевица. След това сътрудниците са чули изстрел ", изясни пред публицисти министър Маринов. Той добави, че преди да бъде осъществен оглед, не може да каже по какъв начин се е самоубил Стоян Зайков.

Ремонт. " Дума ": Налагат санкции за " Графа ", дефектите остават

Некачествените сектори по столичната улица " Граф Игнатиев " няма да бъдат ремонтирани, а на изпълнителя ще бъде наложена санкция. Това стана ясно, откакто кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира ремонта на емблематичната улица към пл. " Славейков ". Според Фандъкова установените нередности остават по този начин, защото не пречели на цялостното придвижване по улицата. Тя посочи, че улицата няма да се разкопава още веднъж поради " няколко изкривено подредени плочки ".

Досега на разнообразни участници в плана са наложени санкции от 290 000 лв.. 3000 лв. е глобата за недобро разчистване на обекта при предаването му във вторник. Неустойките за качество са в размер на 109 000 лева На проектанта е наложена оптималната наказателна клауза от 10% от цената на контракта за планиране на Зона 2 от 35 000 лева Тя е поради нулевия надолнище на сектора сред ул. " Г. С. Раковски " и ул. " 6 септември ", който е наложил спомагателни действия при отводняването на тези сектори. Кметицата напомни, че още предходната година е наложила оптималната глоба на надзора от 86 200 лева Цялостната повърхност на зоната е малко над 40 дка, като установените недобре изпълнени действия са на повърхност към 15 дка. Срокът на гаранция е 8 години и в този интервал изпълнителят е задължен да отстранява всички забележки за своя сметка.

Избори. " Монитор ": ЦИК разгласи крайните резултати от евровота

Централната изборна комисия разгласи окочателните резултати от изборите за европарламант на 26 май. Решението на комисията бе оповестено в уеб страницата на ЦИК тъкмо в 23.11 часа, а крайният период за това изтичаше в среднощ на 29 май. Самото съвещание на ЦИК трябваше да стартира в 20.30 часа. Така ГЕРБ взима 6 мандата, Българска социалистическа партия - 5, Движение за права и свободи - 3, Вътрешна македонска революционна организация - 2, а Демократична България - 1.

От решението на ЦИК излиза наяве още, че изборната интензивност е била 32,64%., а брой на гласоподавателите съгласно описи при предаването им на СИК е 6 288 656.

Тези, които са отишли до урните пък са 2 095 575. Общият брой на действителните гласове - от хартиените бюлетини и от машинния вота, са 2 015 341. Квадратчето " Неподкрепям никого " са отбелязали общо 61 029 души. Недействителните бюлетини пък са тъкмо 80 238.

Цени. " Сега ": КЕВР: Парното нараства поради ситуацията в Иран и Венецуела

Усложнената конюнктура в Иран и Венецуела и високите цени на въглеродните излъчвания, които купуват всички енергийни сдружения у нас, са причина за повишаването на парното от юли. Това изясни ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов. Цената на тока е съобразена с годишната инфлация, разясни Иванов.

Както стана ясно дни след изборите, КЕВР предлага парното у нас да нарастне приблизително с 4,5 %, а токът - приблизително с 3,48 %. Регулаторът предлага електрическата енергия да нарастне в Западна България с 3,64%. За Северна България се възнамерява 3,38 на 100 нарастване.

В югоизточна България КЕВР счита, че повишаването би трябвало да е близо 3,6%. Най-сериозно повишаване на парното и топлата вода се чака в Разград, а поевтиняване с половин % - в Сливен. Ето причините на ръководителя на енергийния регулатор Иван Иванов за повишаването на парното: " Това е внезапното повишение на цената на излъчванията въглероден диоксид, които се търгуват на европейска платформа и които доближиха равнища от порядъка на 25 евро за звук излъчвания. На второ място, това е усложнената конюнктура, на първо място във връзка с Иран и Венецуела, което провокира разтърсване на пазара на недопечен нефт. " /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР