Операция Narsil разби мрежа от сайтове, съдържащи материали с малтретиране

...
Операция Narsil разби мрежа от сайтове, съдържащи материали с малтретиране
Коментари Харесай

Разбиха мрежа от сайтове с материали със сексуално насилие над деца

Операция Narsil разруши мрежа от уеб сайтове, съдържащи материали с малтретиране на деца и предопределени да генерират облаги от реклама. Глобалните дейности са ръководени от Интерпол. У нас има арестуван 34-годишен мъж. Закрит е управлявания от него онлайн конгрес, улеснявал достъпа до хиляди файлове, изобразяващи тежко полово принуждение над деца.

То се е прибирало от учебно заведение, когато е било отвлечено

Интерпол завърши двугодишна световна интервенция за изправяне пред правораздаването на нарушители, ръководещи мрежи от уеб страници с материали на полово малтретиране на деца, предопределени да генерират облаги от реклама, написа Министерство на вътрешните работи.

Има и още задържани.

В рамките на съветския стадий от интервенция Narsil полицейските управляващи арестуваха двама 24-годишни за произвеждане и онлайн разпространяване на материали, изобразяващи полово принуждение над малолетни. При претършуване, от обвинените са конфискувани компютърно съоръжение, съдържащо профилиран програмен продукт за основаване и администриране на уеб страници, и сменяеми твърди дискове с материали със полово принуждение над деца.

Разследване сочи, че по-голямата част от тях са били момчета на възраст сред 10 и 13 години

С поддръжката на отдела за следствие към Департамента за вътрешна сигурност на Съединени американски щати, тайландската полиция арестува 45-годишен тайландски жител за владеене и онлайн разпространяване на материали със полово малтретиране на деца. Задържането му е осъществено, откакто при обиск в жилището му са открити огромни количества материали със полово принуждение над деца и записи на финансови транзакции, свързани с онлайн разпространяването на фотосите на принуждение.

Продължила от декември 2021 година до юли 2023 година, интервенция Narsil беше ориентирана и към финансовите механизми, употребявани от админите на уеб страници за осъществяване на техните онлайн рекламни акции. В хода на взаимните дейности страните членки работиха с базата данни Worst of list на Интерпол (IWOL) и споделяха разследващи данни с оглед разкриване на обвинените и съгласуване на арестите.

Базата данни IWOL е основана през 2010 година и обгръща уеб страници за наблюдаване, съдържащи рискови материали с принуждение над деца. Централата на Генералния секретариат работи с правоприлагащите органи във всички райони с оглед закриването на тези уеб сайтове от националните снабдители на интернет услуги.

Това са следващите данни за злоупотреби в католическата черква в Германия, откакто през 2018 година близо 1700 духовници бяха упрекнати в принуждение против малолетни момчета

„ Операция Narsil изпраща мощно обръщение към нарушителите, печелещи пари от сходни уеб страници, че Интерпол и полицейските сили в 195 страни членки знаят къде са, какво вършат и по какъв начин да ги намерят “, съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

„ Всеки път, когато човек кликне върху тези изображения, той на процедура влиза на мястото на престъплението. В резултат на идентифицирането и премахването на тези уеб страници понижават онлайн материалите със корист с деца и най-важно - понижава повторната виктимизация на измъчваните “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР