Оперативни способности в рамките на тактическото учение с бойни стрелби

...
Оперативни способности в рамките на тактическото учение с бойни стрелби
Коментари Харесай

Учение на многонационалната бойна група се провежда на полигона “Ново село“

Оперативни качества в границите на тактическото обучение с бойни стрелби " Strike Back " показва на полигон " Ново село " многонационалната бойна група с рамкова страна Италия.
Прочетете още


Военослужещи от сухопътните сили на Италия, България, Албания, Гърция, Република Северна Македония и Съединени американски щати извършиха занимание в три етапи по възпрепятстване и офанзива на съперник, осъществяване на огневи задания, освобождение на рубежи и прекосяване през минни полета. Бойната група в България беше образувана през март тази година, а през октомври Италия пое ролята на рамкова страна. В състава на многонационалната бойна група са включени над 900 военослужещи от 8 страни, съобщи БГНЕС.



" Напълно заслужена висока оценка за всички участници в многонационалната бойна група на българска територия. Ще ротираме формирования, ще разширяваме обсега на ученията и на тренировките, с цел да може при положение на рецесия в действителност да демонстрираме подготвеност и увереност за отбрана както на суверенитета на България, по този начин и на всяка страна членка на Алианса ", съобщи адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата.

" Бойната група потвърди, че те са изцяло оперативно способни. Доказаха високо равнище на интермобилност и считам, че това е извънредно значимо ", уточни бригаден военачалник Дорин Тома, многонационална дивизия " Югоизточна Европа ".

" Ролята на Италия като рамкова страна свидетелства за изключителната известност, която нашите въоръжени сили са построили през последните 30 години с присъединяване си в интервенции в чужбина в границите на Европейски Съюз, НАТО и Организация на обединените нации ", сподели генерал-лейтенант Франческо Паоло Филиуоло, пълководец на Съвместното оперативно командване на Италия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР