Opel след дълго прекъсване възстанови обозначението Gsi с последния вариант на модела

...
Opel след дълго прекъсване възстанови
обозначението Gsi с последния вариант на
модела
Коментари Харесай

Финалният вариант на сегашното поколение Opel Corsa е GSi

Opel след дълго спиране възстанови обозначението Gsi с последния вид на модела си Insignia. Сега с баджа Gsi се окичва и дребната Corsa в тривратото си осъществяване.

От компанията оповестяват, че в основата на този вид е употребявано шасито на версията OPC, конкретизирано и настроено в прочутия Северен вид /Зеления ад/ на пистата в Нюрбургринг.

За мотора към този момент не се оповестява доста, но базирайки се на опита с Insignia, лесно може да се допусна, че става дума за форсиране до 150 к.с. на бензиновия мотор Ecotec 1.4 Turbo (220 Нм), куплиран с шестстепенна механична предавателна кутия. Ако това е така, то колата ще предлага ускоряване от място до 100 км/ч за към 9 секунди и максимална скорост над 205 км/ч.

Opel Corsa GsiО има въздухозаборници начело на мястото на фаровете за мъгла, вентилируем похлупак и хромирана планка под логото. Задният спойлер не е единствено за красота, а действително способства за увеличаване на притискането на колата към пътя. Ауспухът си е останал с единичен накрайник, а на задната врата е поставено и новото лого GSi.

Вече е известно че следващата година ще видим новотоо потомство на дребния бестселър Corsa на Opel, тъй че разновидността Gsi на практика ще е последният за отиващата си генерация на модела. -Opel не демонстрира още салона, само че оповестява че ще е оборудван със спортен волан, алуминиеви педали, седалки Recaro, медиацентър IntelliLink с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Новото потомство на Opel Corsa се развива на базата на нова платформа на концерна PSA, ще предложи и чисто електрическа модификация и ще продължи да се произвежда в Сарагоса, Испания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР