Opel Rocks e-Xtreme вече предизвика фурор на тазгодишното изложение IAA

...
Opel Rocks e-Xtreme вече предизвика фурор на тазгодишното изложение IAA
Коментари Харесай

Opel прави фурор в автомобилни изложения - видео

Opel Rocks e-Xtreme към този момент провокира възторг на тазгодишното ревю IAA Mobility в Мюнхен и на спортния фестивал Brussels Urban Sessions в Белгия. Необикновената идея скоро ще бъде показана пред аудитория на комерсиалния панаир Auto Zurich (2-ри до 5-ти ноември; зала 2, щанд B15) и на автомобилното ревю в Есен (2-ри до 10-ти декември; зала 7, щанд A10).

Rocks e-Xtreme е основан на Opel Rocks Electric, което е акумулаторно електрическо занимателно транспортно средство предопределено да направи допустимо локалното шофиране без нездравословни излъчвания за двама души на 15 и повече години. Това е печелившият дизайн на #OpelDesignHack, който стана действителност, вследствие на което общността на Opel съумя да поддържа построяването на неповторимото произведение.

Opel одобри изказванието „ Вие го проектирате, ние го построяваме “ безусловно и осъществя дизайна малко по малко единствено за няколко месеца. Предизвикателна задача, с която се заха инженерите и механиците на Opel. В последна сметка те желаеха да останат допустимо най-близо до 3D модела, когато изграждаха неповторимия елмобил.



Opel Vizor е оборудван с бифункционална LED осветителна технология от Lightworks GmbH. Индикаторите, габаритните и дневните светлини са хомогенно осветени и имат подобаваща идея за разпръскване на топлината за безвредна работа. За да се резервира тежестта на Rocks e-Xtreme допустимо най-ниско, елементи като Vizor и калниците са създадени посредством 3D щемпел. За тази цел Opel работи с 4D Concepts GmbH.

Удълженията на калниците, да вземем за пример, са направени от ултра леката пластмаса PA 12 (полиамид 12). Найлоновият полимер се употребява постоянно, защото се характеризира със своята разтегливост, резистентност на скъсване и еластичност без строшаване.

Друга характерност на Rocks e-Xtreme, която незабавно се разпознава, е неговият офроуд тип. За да подчертае външния тип на " офроудъра ", екипът от Рюселсхайм употребява знанията на експертите по шасито и амортисьорите от H&R Spezialfedern. Уникален амортисьор е създаден особено за " Design Hack " и съчетава алуминиева конзола със особено направена 50 мм пружинна система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР