Opel Rocks-e дебютира през август 2021 г. като ребрандирана версия

...
Opel Rocks-e дебютира през август 2021 г. като ребрандирана версия
Коментари Харесай

Opel Rocks E-Xtreme - миниатюрно електрическо бъги с агресивен дизайн

Opel Rocks-e дебютира през август 2021 година като ребрандирана версия на Citroen Ami, написа автомобилното издание Motor1. На процедура машината съставлява електрически микроавтомобил за града, а единствено година по-късно от Opel показаха негова товарна версия.

Желанието на компанията да развива плана обаче не стопира дотук, защото сега ставаме очевидци на " спортна " версия на модела. За злощастие тя няма да влезе в серийно произвеждане, само че това не ни пречи да ѝ се полюбуваме.

Казва се Rocks e-Xtreme и съставлява неповторим по рода си първообраз, основан публично от Opel и основан на дизайна на студента Лукас Венцхьофер, който е победител в състезанието #OpelDesignHack, проведен от немската компания. Част от премията във въпросния конкурс бе именно обещанието на Opel да създаде прототипа на спечелилия дизайн. И не щеш ли обещанието е спазено.
 Снимка 623677

Резултатът е коренно изглеждащо електрическо бъги, готово за всеки терен и всяка фотосесия. В съпоставяне със общоприетия модел, концептът има по-широки калници, тръбна защитна структура към купето, както и офроуд гуми. Окачването пък е било модифицирано, с цел да се усилят офроуд опциите на " колата ", а и с цел да могат да се поберат по-големите гуми.
 Снимка 623678

Безспорно най-интересната детайлност към новия план е гигантският заден спойлер, взет от Opel Vectra GTS V8. Припомняме, че преди години точно с този автомобил, разполагащ с 4.0-литров V8 мотор, Opel участваше в Германския шампионат за туристически коли DTM.
 Снимка 623679

Други разлики включват нови LED фарове и стопове, лого в турско синьо, както и в допълнение LED осветяване, инсталирано на покрива. Интересна детайлност е, че целият челен панел, както и калниците са направени благодарение на 3D принтер.

Нищо не се загатва за усъвършенствания по механиката, което значи, че под нападателната визия се крие същата 5.5-киловатчасова батерия и непретенциозен електродвигател с мощ 8 к.с. Максималният пробег с едно зареждане е 75 км.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР